В Україну приїхала делегація Конференції єпископів США — подивитись, як витрачаються її гроші на допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам

13.07.2018 14:24 3

В Україну приїхала делегація Конференції єпископів США — подивитись, як витрачаються її гроші на допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам

Дім отця Піо, який слугує основною базою для роботи Центру соціальної адаптації військовослужбовців, ветеранів війни і їх родин при ХСП, постав, зокрема, завдяки фінансовій допомозі американської Конференції єпископів.
Гостям детально розповіли про духовну, гуманітарну й соціальну місію ХСП як на прифронтових, так на і мирних територіях України. Окрему увагу було приділено проектам, які вже тривають або перебувають на стадії запуску в рамах діяльності Центру ХСП на базі Дому отця Піо.
З українського боку в зустрічі взяли участь кустод (настоятель) капуцинів брат Блажей Суска й духовний асистент ХСП брат отець Сергій Воронюк, керівники Штабу ХСП Ігор Шторм, Андрій Чміленко й Андрій Оленчик, керівниця Центру ХСП Людмила Богдашевська.
До складу делегації Конференції єпископів США увійшли:
– владика Джон Майкл Ботін, єпарх Румунської Греко-Католицької єпархії святого Юрія в Кантоні (США), член підкомітету для Церкви в Центральній та Східній Європі;
– Тетяна Ставнича, директорка офісу допомоги Церкві в Центральній і Східній Європі;
– Ніколь Джермен, помічниця директора з промоцій офісу допомоги Церкві в Центральній і Східній Європі;
– Дон Клеммер, головний редактор католицького часопису «OSV Newsweekly».
Супровід і переклад надав отець Володимир Мальчин, віце-канцлер Патріаршої Курії УГКЦ.
Після робочої частини зустрічі гості коротко поспілкувалися з учасниками творчого майстер-класу, що тривав у приміщенні Центру. У ньому брали участь ветерани, дружини живих і загиблих воїнів, їхні діти. Відбулася спільна молитва, а владика Джон Майкл Ботін благословив присутніх.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Херсонці: боєць АТО повісився після сповіді у священика УПЦ Шнековый насос Aquatica – отличный выбор по разумной цене Офисная мебель для руководителя - приобретайте лучшее без ограничений! Минеральные удобрения для цветоводства и сельского хозяйства Какими особенностями обладают современные ноутбуки?

Публикации