Понад 10 тисяч вірних УПЦ (МП) пройшли з Касперівською іконою Богородиці вулицями Одеси

13.07.2018 14:24 3

Понад 10 тисяч вірних УПЦ (МП)  пройшли з Касперівською іконою Богородиці вулицями Одеси

В Одесі 12 липня, в день пам'яті святих апостолів Петра і Павла та дня чудотворної Касперівської ікони Божої Матері - покровительки Причорноморського краю, понад 10 тисяч віруючих пройшли хресною ходою вулицями міста.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Центр інформації УПЦ, віруючі пройшли від Свято-Успенського кафедрального собору - до Спасо-Преображенського кафедрального собору. У цей день митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолив святкову літургію в Свято-Успенському кафедральному соборі Одеси. Йому співслужили представники єпископату і духовенства УПЦ (МП).

На площі перед Спасо-Преображенським собором владика Агафангел звершив святковий молебень. Під час молебню молилися за мир в Україні.

Касперівська_ікона.jpg

Касперівська ікона Пресвятої Богородиці потрапила до України з Трансільванії, сучасна територія Румунії, звідки її в кінці XVI століття привіз серб, який оселився в Херсонській губернії.

Ікона передавалася в спадок від батьків дітям, поки в 1809 році не стала власністю поміщиці Касперової. До того часу Касперівська ікона Богородиці потемніла, і живопис на ній проглядався слабо. У лютому 1840 року поміщиця Касперова слізно вночі молилася перед іконою Божої Матері і раптом побачила, як лик Богородиці просвітлів, пожвавився, і ікона оновилася. З того часу біля Касперової ікони почали відбуватися зцілення, і народ визнав її чудотворною.

З 1852 року за проханням жителів Херсона щороку на свято Вознесіння Господнього Касперівську ікону Божої Матері почали приносити в міський собор. Під час Севастопольської війни 1853-1855 років при облозі Одеси ворожим флотом жителі міста хресним ходом принесли чудотворну ікону з Касперова в місто, і Одеса залишилася неушкодженою.

З 1918 року чудотворний образ перебував у Спасо-Преображенському соборі постійно. У 1936 році після знищення собору Касперівську ікону перенесли в Успенський собор, який став кафедральним.

Чудотворний образ Касперівської ікони Пресвятої Богородиці перебуває в ньому і зараз.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71815/

Следующая новость
Предыдущая новость

Неодимовый магнит для экономии семейного бюджета Купівля, продаж та оренда землі в Україні Почему люди так любят играть в игровые автоматы вулкан бесплатно Общая структура и принцип начисления и вывода актуальных средств в онлайн казино Выбираем качественные часы - Rolex Daytona

Публикации