Єпископ Богдан Дзюрах: Любомир Гузар сьогодні у Бога вимолює для нас три дари – віру, єдність та радість

01.06.2020 9:49 288

Єпископ Богдан Дзюрах: Любомир Гузар сьогодні у Бога вимолює для нас три дари – віру, єдність та радість

Секретар Синоду єпископів УГКЦ владика Богдан Дзюрах закликав вірян в ім’я пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара не втомлюватися робити добро, обдаровувати один одного Божою радістю та усміхатись навіть крізь захисні медичні маски.

Про це він сказав у Патріаршому соборі у третю річницю відходу до Господа Любомира Гузара, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Минулого три роки з того часу, як перейшов до вічності Блаженніший Любомир, а ми і надалі відчуваємо потребу похилятися над прикладом побожності та над життєвою позицією цього смиренного і Божого мужа, якого Господь подарував нашій Церкві і українському народов», - зазначив єрарх

Єпископ назвав три дари, які Блаженніший Любомир сьогодні вимолює для нас у Господа.

«Передусім – це дар живої віри. Пізнання істинного Бога. Відкриття для себе Його імені. А ми знаємо, він учив нас звертатися до Бога отим любим словом «Отче, Aва, Татуню» і довірятися Йому беззастережно, в усіх обставинах життя.

Другий дар – єдність, як виконання заповіту Ісуса Христа для своєї Церкви, щоб усі були одно. Але також єдність для народу, як запорука у боях і випробуваннях.

Третій дар – трохи більше радості. Ми втомлені, пригноблені, часом впадаємо у відчай через тривалу агресію, через коронавірус, через різні матеріальні негаразди. Він усе це знає. І каже нам: «Діти мої, піднесіть свої очі і серця до неба і усміхніться. Бо Господь – з нами. А якщо Він є з нами, то нічого злого нам не станеться. Може, нелегко, але буде добре, тому що Господь на нашому боці».

«Дар радості, за який він сьогодні для нас молиться, – зауважив владика Богдан, – для нього був дуже дорогий. Там, де є Бог, там є радість. Його дуже вражало, коли він приїхав до України на початку 90-х, що люди на вулицях ходили дуже сумні. Люди не усміхалися одне до одного. Чому? Бо душі людські були поранені, покалічені, спустошені. Людей позбавили віри в Бога. А там, де нема Бога, нема радості. Він казав, що єдине щастя, – це життя з Богом. Натомість життя без Бога – це пекло. У пеклі радості нема. Ми вийшли Божою силою і великими жертвами з цього пекла. Зараз ідемо назустріч повній свободі. І просимо його заступництва. Просимо молитися за нас і просити для нас оцих трьох дарів: дару живої віри, дару єдності і дару Божої радості».

Єпископ також пригадав, як Любомир Гузар в інтерв’ю загиблому нині журналістові Павлові Шереметі, сказав, що бачить радість, коли хтось робить щось добре.

«Мені дуже приємно дізнаватися, що хтось зробив щось добре, що хочуть це робити, що думають про це, що усміхаються одне до одного», – казав Блаженніший.

«Тому закликаю вас в ім’я пам’яті Блаженнішого Любомира: не втомлюймося добро чинити і обдаровуймо одне одного Божою радістю, усміхаючись, навіть крізь захисні медичні маски», – сказав владика Богдан Дзюрах.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/80419/

Следующая новость
Предыдущая новость

«Траур» - ритуальные услуги и организация похорон в Киеве Рыба под маринадом классический рецепт минтай Большой выбор омега и рыбьего жира по выгодной цене Поиск автомобильных деталей по ВИН коду в Украине Качественные итальянские межкомнатные двери

Публикации