У США відкрилася інтерактивна виставка, присвячена Гробу Господньому

05.12.2017 10:06 3

У США відкрилася інтерактивна виставка, присвячена Гробу Господньому

Унікальну можливість побувати у головній святині християнства – Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі – не покидаючи Вашингтона, отримали мешканці та гості американської столиці: тут у музеї National Geographic відкрилася інтерактивна виставка, що дозволяє не лише побачити це священне місце й дізнатися про нього, а й піднестися під самий купол.

Як повідомляє "УНІАН-релігії", більше року тому група фахівців National Geographic отримала запрошення від Грецької православної церкви взяти участь у роботах з реставрації Кувуклії – каплиці Гробу Господнього.

"Це був не лише археологічний і науковий проект, а й духовний. Це був проект, націлений на збереження культури людства. Ви заходите всередину, ви вбачаєте головну святиню християнства – це неймовірно", – розповів один з членів цієї групи – археолог Фредерік Гьерберт.

Роботи велися разом з фахівцями Технічного університету Афін. За словами Гьерберта, каплиці загрожувала "неминуча небезпека падіння, так що даний проект був необхідний для збереження людського спадщини".

Виставкові зали влаштовані таким чином, що в деяких з них план різних приміщень Храму Гробу Господнього відтворено один до одного. "Ви можете уявити, що знаходитесь прямо в Кувуклії", – сказав археолог.

Він, зокрема, розповів, як в ході реставраційних робіт фахівці, які використали найсучасніші технології, у тому числі сканування об'єктів, виявили, що в однієї з стін залишилася лише зовнішня оболонка, а вся внутрішня частина зруйнувалася.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/69254/

Следующая новость
Предыдущая новость

Какова польза от автономной GSM сигнализации? Преимущества лазерной коррекции зрения Еладська та Українська Церкви влаштували відпочинок дітям із зони АТО Солнцезащитные очки для будущего лета Принтер зажевывает бумагу – решение проблемы

Публикации