Глава УПЦ КП розповів делегації Європейської ради з міжнародних відносин про томос і довільну мову богослужіння

31.10.2018 3:00 21

Глава УПЦ КП розповів делегації Європейської ради з міжнародних відносин про томос і довільну мову богослужіння

У зустрічі також взяв участь секретар Священного Синоду, представник Київського Патріархату при Європейських інституціях архієпископ Євстратій.
Європейська рада з міжнародних відносин - це міжнародна неурядова організація, незалежний дослідницький центр, що спеціалізується на питаннях міжнародних відносин та безпеки. Організація заснована у 2007 році та має мережу у семи європейських столицях.
Під час зустрічі сторони обговорили релігійну ситуацію в Україні, зокрема процеси, які відбуваються в українському православ'ї. Патріарх Філарет відповів на питання гостей щодо надання Вселенським Патріархатом томосу про автокефалію Української Церкви.
Філарет, зокрема, спростував заяви противників автокефалії про релігійну ворожнечу в країні після створення єдиної помісної Української Православної Церкви. "Ми знаємо про те, що Москва хоче спровокувати релігійну нестабільність в нашій країні. Ми будемо приймати всіх заходів, щоб протистояння не було. Приєднання парафій до Української Церкви буде добровільним, виключно за рішенням самої парафіяльної громади" - сказав патріарх.
Відповідаючи на питання щодо мови богослужіння в Українській Церкві він сказав: "Богослужбова мова в Українській Церкві є українська і проповідь звершується українською мовою. Але якщо парафія бажає звершувати богослужіння слов'янською мовою чи проповіді проводити російською мовою - ми не забороняємо".
Наприкінці зустрічі Вайра Віке-Фрейберга подякувала предстоятелю Київського Патріархату за можливість зустрітися та побажала успіху у справі отримання томосу про автокефалію. "Ми залишаємо Вас із найкращими побажаннями щодо успіху Ваших починань у формуванні єдиної Церкви, як невід'ємної частини незалежної України" - відзначила очільниця делегації Європейської ради з міжнародних відносин.
На пам'ять про зустріч Філарет подарував гостям друковані видання Київської Патріархії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Приметы на свадьбу что можно что нельзя Секреты ухода за волосами Игровой клуб казино и букмекер – способы выбора контента и ключевые аспекты BREXIL MIX − отличный водорастворимый комплекс микроэлементов для растений Дизельная тепловая пушка Vitals DHС-501

Публикации