Ізраїль почав розміновувати місце хрещення Ісуса Христа на березі Йордану

22.03.2018 22:07 3

Ізраїль почав розміновувати місце хрещення Ісуса Христа на березі Йордану

Міністерство оборони Ізраїлю розпочало розмінування місця хрещення Ісуса Христа на березі річки Йордан. Цю ділянку згодом планують передати вірянам, повідомляє УНІАН.

На сьогодні значна частина священного для всіх християн місця обгороджена і закрита для відвідувань через міни, що залишилися тут з часів військового конфлікту між Ізраїлем і Йорданією.

«У рамках проекту планується розмінувати приблизно один мільйон квадратних метрів землі. Фахівці Міністерства оборони очікують знайти приблизно три тисячі небезпечних об'єктів, включаючи протитанкові, протипіхотні міни та іншу вибухонебезпечну спадщину війни», - йдеться у повідомленні військового відомства.

За словами глави ізраїльського Національного управління розмінування Марселя Авіва, «розмінування місця хрещення, такого важливого для багатьох людей, - унікальна і захоплююча можливість».

Нагадаємо, район, відомий як Каср аль-Яхуді, де знаходиться місце хрещення Христа, перейшов під контроль Ізраїлю після війни 1967 року. До 2011 року територія була «військовою зоною», куди паломників пускали тільки по великим християнським святам. До обладнаного для християнських Богослужінь і обмивань місця на березі Йордану доступний єдиний прямий маршрут, до нього пропускають лише під наглядом ізраїльської армії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70544/

Следующая новость
Предыдущая новость

Эффективное лечение наркомании в Харькове Євреї та німці відкриють у Дніпрі виставку, присвячену геноциду ромів Ігрові автомати на гроші Основные преимущества проверки на полиграфе Поисковое продвижение интернет магазинов

Публикации