Якби Христос опинився у Запоріжжі, то теж мав би проблеми з канонічністю, - Мирослав Маринович

22.03.2018 23:07 9

Якби Ісус Христос опинився у Запоріжжі у наш час, то священнослужителі УПЦ (МП) не захотіли б мати з ним справу. Таку думку висловив віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, коментуючи на прохання кореспондента Укрінформу випадок, коли священик Московського Патріархату відмовився відспівувати дворічного хлопчика.

«Запорізька історія спровокувала мене на гіркий жарт. Якби в Запоріжжі з’явився Ісус Христос, то з Ним, так би мовити, не мали б справу в Московському Патріархаті з двох причин. По-перше, він сповідував юдаїзм, а вони не допускають будь-якого юдейства. А по-друге, він не був охрещений в Московському Патріархат», - заявив віце-ректор.

«Кожна Церква має свої регулятивні норми. Але ці норми не сміють уневажливлювати заповіді Божі. А найпершою заповіддю Божою є любов, яка, своєю чергою, спроможна подолати будь-які регуляторні приписи», - додав він.

За словами Мариновча, запорізький священик опинився в ситуації, де мав виявити любов до людини, а він цю головну заповідь Христа фактично перекреслив якимись приписами.

«І це страшенно обурює і страшенно засмучує», - підкреслив Мирослав Маринович.

Віце-ректор УКУ також зауважив, що він не є прихильником ідеї заборони УПЦ (МП) чрез запорізьку історію, чи через те, що її керівництво перебуває за кордоном.

«Такий шлях є для мене неприйнятним. В Україні є громадяни, які хочуть ходити в ту Церкву і які не є загрозою для української держави. Отже, вони мають право так вірити і бути приналежними до цієї Церкви», - зазначив він.

«Якщо Церква Московського Патріархату, точніше окремі її представники, співпрацюють із ФСБ і діють в інтересах Росії, для протидії цьому є СБУ. Саме вони мають відстежувати такі прояви. І для покарання є звичайне законодавство, яке відповідно кваліфікує такі дії. Будь ласка, застосовуйте Кримінальний кодекс до таких людей! Але це будуть громадяни України, які порушили закон, а не звичайні прихожани Московського Патріархату», - наголосив Мирослав Маринович

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70543/

Следующая новость
Предыдущая новость

Надгробия и похоронная атрибутика из гранита Впливовий український політик, прихожанин і меценат УПЦ, підтримав бажання президента прискорити автокефалію Увлекательная игра на зеркале без блокировок Игровые автоматы Золотой кубок – лучшее решение для вашего старта Гранитные памятники и изделия декора в Киеве от производителя

Публикации