Єпархія УПЦ КП підписала з клінікою Козявкіна меморандум про створення реабцентру для дітей з ДЦП

21.11.2017 20:11 9

Єпархія УПЦ КП підписала з клінікою Козявкіна меморандум про створення реабцентру для дітей з ДЦП

Документ, який започатковує реалізацію соціального проекту, підписали керуючий єпархією архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, настоятель парафії Святого Миколая Чудотворця в Тернополі протоієрей Іван Лесик, ректор ТДМУ професор Михайло Корда і генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування член-кореспондент НАМН України Володимир Козявкін.
“Ідея створення реабілітаційного центру належить отцю Івану Лесику. Вона стосується того, щоб діти з церебральними патологіями могли отримувати духовну і фізичну реабілітацію. Такий соціальний проект, на мою думку, є дуже своєчасним і потрібним. Маємо змогу започаткувати добру справу, до якої, віримо, долучаться не тільки церква і медичний університет, а й багато небайдужих людей. І з Божою допомогою цей проект буде прикладом для багатьох, і, можливо, в інших містах чи обласних центрах підуть таким шляхом. Такі добрі починання від щирого серця будуть мати благословення Боже”, – сказав владика Нестор.
Протоієрей Іван Лесик наголосив на тому, що потреба у такому закладі в області є нагальною. Він уточнив, що реабілітаційний центр для дітей з ДЦП буде розташований у новому мікрорайоні “Варшавський” при церкві Святого Миколая Чудотворця. Церква бере на себе функцію соціального служіння, залучатиме до цього і парафіян, і інших небайдужих людей, і меценатів.
За словами Володимира Козявкіна, ідея, яка виникла у тернопільських священиків і була підтримана медичним університетом, є унікальною, бо йдеться про поєднання духовного зцілення із соціальним напрямком з метою допомогти дітям з церебральними захворюваннями, а також членам їх родин.
“Ми прагнемо залучити архітекторів з оригінальним баченням, щоб гідно показати ще й нашу Україну, яка має всі можливості для процвітання і реалізації цікавих ідей, гідних наслідування”, – зазначив генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування.
Ректор ТДМУ професор Михайло Корда звернув увагу на те, що такий напрямок, як реабілітація, сьогодні в Україні тільки розвивається, тоді як у світі ситуація зовсім інша.
“У наших лікарнях фактично нема реабілітаційних відділень. Тож такі центри, який планує створити Церква спільно з нашим університетом і Міжнародною лікарнею відновного лікування, є необхідними в місті, області і Україні”, – зауважив Михайло Корда.
Підписання меморандуму – це перший крок у реалізації проекту. За словами його учасників, до кінця цього року всі сторони матимуть загальне уявлення і концепцію реабілітаційного центру, його архітектурного вирішення, забезпечення обладнанням, облаштування тощо. Наступним кроком буде виготовлення проекту будівництва, після чого розпочнеться спорудження реабілітаційного центру.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные итальянские межкомнатные двери Зарубежные лотереи Отопительно - варочная печь буржуйка премиум класса в Украине Небезпечне мистецтво приховувати алкоголізм: чому необхідно звертатися за лікуванням Выходные в Запорожье: самые необычные экскурсии

Публикации