Християн переслідують у 144 країнах світу - дослідження

17.07.2018 19:13 6

Християн переслідують у 144 країнах світу - дослідження

Недавні дослідження показали, що ворожість до релігії зростає у всьому світі, так як другий рік поспіль набирають обертів різні обмеження для християн з боку урядів, а також дуже активно відбуваються акти нападу на християн, винуватці яких залишаються безкарними, інформує Католицький оглядач.

Дев'яте щорічне дослідження центру Pew визначило, що в 2016 році в 198 країнах світу в тому чи іншому вигляді виявлялися гоніння на християн. Незалежно від того, чи запроваджують уряди цих країн закони, ворожі по відношенню до релігії, звірства, чинені проти релігійних меншин в цих країнах, стрімко ростуть.

«Понад чверть (28%) країн з представлених у списку мали «високий» або «дуже високий» рівень державних обмежень щодо релігії в 2016 році, що на 25% більше, ніж роком раніше», говорилося в доповіді.

Країни в цих категоріях набрали не менше 4,5 балів за індексом урядових обмежень (за 10-бальною шкалою, заснованою на 20 показниках державної політики проти релігійного самовираження, від заборон до прямих фізичних нападів на релігійні громади). Південно-східна азіатська країна Лаос, яка не має виходу до моря, перейшла в категорію країн з «дуже високим» рівнем обмежень в сфері релігії в 2016 році, через введення нової політики, яка дозволяє уряду зупинити будь-яку релігійну діяльність, яку вона вважає загрозою своїм звичаям або законам.

Згідно з даними дослідження, 27 відсотків країн світу мали «високий» або «дуже високий» рівень бойових дій, пов'язаних з релігією. Як і індекс державних обмежень, індекс бойових дій, який використовується дослідниками, є 10-бальною шкалою, що вимірює більше десятка критеріїв бойових дій, таких як міжконфесійна напруженість і тероризм, пов'язаний з релігією.

Приблизно в 10 відсотках країн, де росте релігійна ворожість і обмеження, пропагуються націоналістичні погляди.

«Шістнадцять відсотків країн в звіті організували соціальні групи, які використовували націоналістичну риторику проти релігійних меншин в країні», зазначила дослідник Катаянг Кіши.

Найбільш переслідуваними релігійними групами з боку уряду або соціальних груп були християни і мусульмани - дві найбільші релігійні групи в світі. У 2016 році християни зіткнулися із загальною соціальної ворожістю і державними обмеженнями в 144 країнах, мусульмани - в 142 країнах.

Єгипет, Росія, Індія, Індонезія і Туреччина мали найвищий загальний рівень релігійних обмежень серед 25 найбільш густонаселених країн на землі. Китай, який з 2016 року є домом для приблизно 1,38 мільярда мешканців, мав найвищі рівні державних обмежень на релігію. Індія, населення якої становить 1,32 мільярда чоловік, має найвищий рівень соціальних бойових дій, пов'язаних з релігією.

«У обох країнах були найвищі рівні обмежень у відповідних категоріях, згідно з дослідженням».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/71844/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбрать долговечную и прочную ванну? Быстрый и качественный ремонт macbook в Киеве Прокат авто без водителя в Санкт-Петербурге Бесплатная наркологическая клиника Вулкан казино — развлечения для каждого

Публикации