УПЦ КП долучилась до акції “Свободу – полоненим”

17.07.2018 18:43 15

УПЦ КП долучилась до акції “Свободу – полоненим”

Організаторами заходу виступила низка громадських організацій – «Українська асоціація полонених», «Берегиня», «Правозахисна група «Січ». 10 липня у центрі Дніпра біля Медіа-центру та парку ракет, родичі українських полонених та зниклих безвісти на Донбасі, колишні полонені, правозахисники та активісти провели акцію на підтримку бранців «Свободу – полоненим!».
У руках тримали вони плакати з написами «Свободу українським полоненим!», портрети взятих у полон і досі не визволених, а також зниклих безвісти бійців та цивільних. Усі разом скандували “Слава Україні – героям слава!”, “Свободу полоненим!”, “Свободу Олегу Сенцову!” і спільно виконали гімн України.
Священики різних конфесій відслужили молебень за швидке звільнення українських громадян з полону, під час якого поіменно назвали всіх українських полонених, чиї прізвища відомі і висловили слова підтримки родинам полонених та зниклих безвісті.
Учасники акції зібрали підписи під зверненням до української влади з вимогами імплементації міжнародного гуманітарного права в питаннях, пов’язаних зі звільненням українських військовослужбовців та цивільних громадян України, забезпечення допуску міжнародних гуманітарних місій у місця незаконного утримання громадян України, створення комісії з питань Мінських угод щодо обміну полоненими, ухвалення парламентом законопроекту про реабілітацію колишніх полонених тощо.
Як зазначили учасники заходу, тільки за офіційними даними, досі в заручниках бойовиків на окупованих територіях залишаються 113 людей, 500 військових та цивільних вважаються зниклими безвісти. Окрім того, Кремль тримає за ґратами понад 70 політв’язнів – громадян України.
В рамках акції відбувся показ документального фільму «Полонений», знятий на основі реальної історії колишнього полоненого Михаїла Нігматуліна. Як відзначили організатори заходу, подібні мітинги відбудуться в Одесі, Львові, Харкові, Кропивницькому, Сумах, Чернігові та Києві.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Женские леггинсы по лучшей цене Детская комната для двоих детей: фото и варианты планировки Емейл-рассылки - эффективная реклама в сети На аукціоні продають богослужбове приміщення УПЦ Почему все чаще используют LED экраны в освещении церковной жизни

Публикации