Глава УГКЦ та італійський кардинал відкрили четверту благодійну школу для семінаристів та дітей з родин учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт

17.07.2018 19:44 3

Глава УГКЦ та італійський кардинал відкрили четверту благодійну школу для семінаристів та дітей з родин учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт

На урочисте відкриття школи прибули глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав; кардинал Ґуалтьєро Бассетті, президент Єпископської конференції Італії; владика Вітторіо Віола, єпископ Тортони; о. Ренцо Ваної, ректор Базиліки Тортони; Амілкаре Конті, секретар кардинала; Аделе Карлоні, родичка Марії-Терези Карлоні; Алессандро Пріореллі, президент товариства «Ґомена»; о. Василь Гушуватий, капелан української громади в Перуджі; о. Андрій Солецький, керівник Секретаріату глави УГКЦ у Римі; о. Олег Олекса, секретар глави УГКЦ; представники державних служб України та численні гості з-за кордону.
Високих гостей урочисто вітали учасники – семінаристи та ліцеїсти Одеського військово-морського ліцію, учасники літньої школи на чолі з директором Іриною Іванкович. Під час екскурсії, яку вів владика Теодор (Мартиняк), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ, церковні достойники ознайомилися з життєвим подвигом та ісповідництвом Йосифа (Сліпого), оглянули родинний дім патріарха та музейну експозицію.
Глава УГКЦ окремо зустрівся з учасниками школи, мав нагоду поспілкуватися з ними, відповівши на низку запитань. Він висловив сердечну подяку організатору проєкту Релігійному товаристу українців-католиків «Свята Софія» (США) і заохотив до поширення навчання на інші мови.
Упродовж 3-х тижнів 32 особи з Івано-Франківської, Київської, Львівської, Тернопільської, Харківської, Донецької, Луганської, Одеської областей та АР Крим вивчатимуть англійську мову на п’ятьох рівнях: базовому, початковому, середньому, вищому та найвищому. Лекції вестимуть викладачі-волонтери зі Сполучених Штатів Америки та Канади. Цьогоріч додано факультативні заняття з літургічної термінології, історії Канади, політології тощо. Понадто відведено час на індивідуальні консультації з інструкторами.
У програмі школи, яка є екуменічною, – щоденні молитви, вервиця, хресна дорога, літургія англійською мовою, проща до Зарваницької Божої Матері, реколекційні науки. Для активного дозвілля на території Музейного комплексу обладнано спортивний майданчик, а для загального інтелектуального збагачення молоді заплановано екскурсії визначними місцями Західної України та зустрічі з цікавими особистостями.
За словами Ірини Іванкович, свідченням потреби у школі мовного занурення є не лише той факт, що на четвертий курс зареєструвалися учасники попередніх програм, а також і те, що охочих покращити знання мови виявилося значно більше, ніж у попередні роки. «Цьогоріч маємо рекордну кількість учасників і резервний список охочих», – зазначила директор школи. Крім того, в четвертій школі вперше беруть участь курсанти Одеського військово-морського ліцею, який до анексії Криму розташовувався в Севастополі.
До активної співпраці у проведенні літньої школи долучилися Теребовлянська районна державна адміністрація на чолі з Юрієм Ништою, Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільсько-Зборівська митрополія УГКЦ, Українська католицька освітня фундація в Чікаго, Фундація Українського вільного університету в Нью-Йорку, Українська кредитова кооператива в Нью-Йорку, широке коло індивідуальних жертводавців у США. Школа триватиме до 4 серпня.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как правильно выбрать ортопедический матрас для ребенка в интернете Греко-католицький священик ініціював клуб любителів-мотоциклістів і став членом Товариства байкерів-священиків Угорщини Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков! Игумен УПЦ примет участие в вечере смеха Последние новости чемпионата мира по биатлону

Публикации