«МалинФест-2018»: тут формують молодих лідерів, які візьмуть відповідальність за суспільство

17.07.2018 20:13 21

«МалинФест-2018»: тут формують молодих лідерів, які візьмуть відповідальність за суспільство

Близько чотирьох тисяч молодих людей приїхали на «МалинФест-2018», XXI-з’їзд християнської молоді, який проходив з 4 по 11 липня у таборі «Юність» неподалік містечка Малин на Житомирщині. Серед учасників з’їзду – не лише молодь з України, а й гості з Білорусі, Польщі, Чехії, США, Фінляндії, Росії.

Девіз цьогорічного з’їзду – «Візьми відповідальність». Відтак учасників фестивалю закликали брати відповідальність у своїх церквах, родинах, містах і країнах. Це питання стало лейтмотивом багатьох проповідей, семінарів, тематичних секцій. «Християнська молодь може впливати і змінювати країну», — наголосив голова організаційного комітету, пастор Богдан Левицький. Він також додав: «Наше завдання – показати їм орієнтир, а також навчити бути добрими християнами, відповідальними громадянами країни».

Серед учасників фестивалю чимало тих, хто приїхав вперше, проте більшість п’ятидесятницької молоді регулярно відвідує з’їзд. «Для мене МалинФест – це духовна «підживка». Кожного разу тут я можу отримати особливе Слово для своєї душі аж на весь рік», — каже Наталя Семенчук з Тернополя. Дівчина приїхала на «МалинФест» уже п’ятнадцятий раз! Каже, що кожного року отримує тут заряд духовних сил для щоденного життя. Згадує: відколи почала брати участь у «МалинФесті», у її житті багато всього змінилося.

Малинфест

«Донині ортодоксальні євреї відзначають свято Кучки або Суккот. Роблять вони це, переїжджаючи жити в намети. У нашої молоді є також подібна традиція – «Малинфест». Це один із найбільших в Східній Європі, християнський молодіжний табір. Тисячі людей приїжджають сюди аби ближче пізнати Бога, укріпити свою віру, спорядитися практичними інструментами служіння людям та державі. Усе це приправлено затишною, фантастично-дружньою атмосферою лісного побуту, оскільки учасники «МалинФесту» живуть у наметах, а харчуються з польових кухонь. Військова дисципліна, юнацька творчість у поєднанні з прагненням бути якісними християнами дають результати», — додає тернополянин Юрій Притика.

Відвідали «Малинфест-2018» воїни Антитерористичної операції, капелани та вдови загиблих на сході захисників України – всього вісімнадцять осіб. Олександр Алієв (Курбан), член київської церкви «Скинія», розповів, як у 2014-му його взяли на військову перепідготовку та замість повернути додому, відправили на схід. Олександра постійно відвідували друзі з церкви, підтримували його та молилися, деякі церковні служителі приєднувалися до капеланства. «Коли за нас молилися, в нас почало все змінюватися в кращу сторону. Інші казали: вам щастить. Але причиною того була саме молитва. Я хочу звернутися до молоді: те, що ви тут – це молитви ваших рідних. Воїни, які на передовій, вони потребують ваших молитов. Моліться за них. Хтось фізично воює, а ви духовно», — наголосив пан Алієв.

Малинфест

Учасники «МалинФесту» взяли участь у семінарі «Знайомство з християнською Індією», тренінгу «Критичне мислення чи критиканство», а також долучилися до Школи Реформації. «Молоді люди – це рушійна сила нашої держави, це майбутнє нашої країни. Тому перед ними стоїть особливе завдання – взяти на себе відповідальність, бути найкращими християнами, де вони навчаються, професіоналами на робочих місцях, зразковими громадянами своєї країни», — зазначив народний депутат України Павло Унгурян.

Традиційно на «Малинфест» завітав старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко. Він закликав учасників фестивалю брати приклад відповідальності з Ісуса Христа. «Ісус взяв відповідальність за твою і мою душу. Він заплатив високу ціну. І на цьому відповідальність Його не закінчилася. Він став первосвящеником і заступається за тебе і за мене. Тільки відповідальність може змінювати суспільство. Візьміть відповідальність!», — наголосив Михайло Паночко.

Окрім богослужінь, семінарів і тематичних секцій, на «МалинФесті» проходило ряд конкурсів, турніри з волейболу і шахматів, а також розваги для дітей.

Малинфест

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/exclusive/kaleidoscope/71843/

Следующая новость
Предыдущая новость

Православные ресурсы Большой выбор качественного профильного листа в интернет-магазине «Крамбуд» Помощь в создании сайта под ключ от фрилансеров Печать наклеек по хорошей цене Огромный выбор предложений для вашего отпуска

Публикации