У столиці відкрили виставку «Софія – Премудрість Божа»

23.09.2017 13:26 6

У столиці відкрили виставку «Софія – Премудрість Божа»

В Києві, у Будинку Митрополита на території національного заповіднику «Софія Київська», 20 вересня відкрили експозицію «Софія – Премудрість Божа».

Як повідомив РІСУ Дмитро Горєвой, відвідати експозицію «Софія – Премудрість Божа» можна до 20 жовтня.

Софія-2.gif

На виставці представлені роботи 31-го художника з Києва, Івано-Франківська та Запоріжжя: Уляни Балан, Ірини Блінової, Андрія Будника, Оксани Будник, Наталії Вакуленко, Олександра Волосенка, Ірини Ворони, Ірини Головко, Лариси Жуніної та інших. Куратор проекту – Наталія Сухоліт.

Софія-3.gif

Організатори виставки обрали непросту філософсько-християнську тему, яка поєднала твори українських митців.

Софія-4.gif

«Софія в філософії, згідно із грецьким «sophia», означає мудрість, знання та майстерність. Це слово – поняття-міфологема античної та середньовічної філософії, пов’язане із уявленнями про змістовну наповненість і побудову світу. В дофілософському використанні (Гомер) – це розумне вміння, яке реалізує себе в доцільній творчості; «знання про сутність», про «причини та витоки» (Арістотель). В християнстві – втілення мудрості Бога. Представлення про Софію, як Премудрість Божу отримало особливий розвиток у Візантії та в Київській Русі (головний храм Візантії в Константинополі та в Києві)», - повідомляють організатори проекту.

Софія-5.gif

За їх словами, мистецький проект «Софія – Премудрість Божа» здійснює спробу дослідження візуального образу сучасних та історичних пам’яток архітектури, а також розшифровки того сакрального змісту, який закладений в цьому імені.

Світлини Дмитра Горєвого.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/68357/

Следующая новость
Предыдущая новость

Не упустите новинку Помощь адвоката в оспаривании отцовства Что нужно для правильного выбора казино? Икона стиля суб культуры Fred Perry Музыка группы Король и Шут

Публикации