У ПЦУ триває робота над змінами статутів, - архиєпископ Євстратій

13.07.2019 0:58 0

У ПЦУ триває робота над змінами статутів, - архиєпископ Євстратій

У Православній Церкві України триває робота над єпархіальними та парафіяльними статутами.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив речник Православної церкви України архиєпископ Євстратій (Зоря), повідомляє Релігійна правда.

“Статутна робота – це та робота, яка буде ще тривати, я думаю, не один рік. У Церкви ж не один статут. Є статут, який прийнятий Об’єднавчим Собором. Але, крім цього, вже проведена робота і ми маємо типовий статут єпархії, маємо типовий статут парафії. Зараз іде робота над типовим статутом монастиря. Це все статутна робота. І все це далі буде продовжуватися. Єпархіальні статути вже пройшли реєстрацію, парафіяльний статут вже адаптується, вже ж відбувається реєстрація на основі цього типового статуту. Зараз буде запущена перереєстрація, відповідно до рішення Синоду, монастирів”, – зауважив владика Євстратій.

Він також повідомив, що нові статути містять і старі норми статутів ліквідованого Київського Патріархату, і нові.

“Церква не взялася нізвідки, вона має вже свою певну традицію життя тощо. Більше того, якраз ті речі, про які я говорю, вони в статуті загальноцерковному або не відображені, або відображені бланкетними нормами, тобто там дуже побіжно сказано, скажімо, про єпархію. Тобто є про єпархіального архиєрея, але власне про єпархію там сказано дуже мало. Але все це розкривається через єпархіальний статут. Така само, коли йдеться про парафію. Про парафію там сказано дуже мало, але все це розкривається через парафіяльний статут. Так само про монастирі. І от оця вся робота, очевидно, буде далі накопичуватися і буде в чомусь реалізовуватися. Головне, ми повинні розуміти, що комусь може подобатися, комусь може не подобатися, хтось може бути згоден чи не згоден, але статут чи єпархіальний, чи парафіяльний – один для всіх”, – сказав владика Євстратій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76479/

Следующая новость
Предыдущая новость

На Тернопільщині біля храму УГКЦ вивісили списки, хто скільки не здав на ремонт Купить экономную упаковку кофе «Якобс» Изготовление памятников из гранита в Донецке ДНР Проектирование и изготовление авторской мебели на заказ Вячеслав Моше Кантор – великий человек современности

Публикации