Міська рада не підтримала петицію про заборону релігійних процесій у центрі Львова

13.07.2019 3:00 0

Міська рада не підтримала петицію про заборону релігійних процесій у центрі Львова

Депутати ЛМР не підтримали петицію про заборону проведення молитовних процесій центральною частиною міста, яка за понад добу зібрала необхідні пів тисячі голосів.

Про це повідомляє Tvoemisto.tv.

Її автор Сергій Літневський вважає, що ходи відбуваються занадто часто і заважають транспорту. Водночас депутат ЛМР Ігор Дякович ініціював протокольне доручення, за яким проблему із перекриттям вулиць під час масових заходів мають вирішити комплексно, натомість саму петицію не підтримали більшість депутатів.

Раніше директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич розповіла, це вже друга петиція на цю тему: перша стосувалася заборони католицьких релігійних процесій, у реалізації якої секретаріат відмовив.

Додамо, що участь у релігійній ході можуть брати й до 20-ти тисяч учасників, як наприклад, під час Хресної ходи, присвяченої вшануванню Року Родини та постаті блаженного священномученика Климентія (Шептицького), що відбулась навесні цього року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/76478/

Следующая новость
Предыдущая новость

Київська митрополія УПЦ провела зустріч з рідними українських військових, які перебувають у полоні На Тернопільщині є унікальний храм шести віків, який двічі змінював місце розташування Кальяны Amy — европейское качество и восточный колорит УПЦ КП долучилася до свята 76-ої річниці героїчної оборони Одеси Невероятный гемблинг на суперустройствах

Публикации