У Птичі представники УПЦ (МП) не дають відспівати бійця АТО у храмі рідного села

20.04.2018 18:35 33

У Птичі представники УПЦ (МП) не дають відспівати бійця АТО у храмі рідного села

У мережі з'явилася інформація, що в скандальному селі Птича Дубенського району Рівненської області представники УПЦ (МП) не дають можливості відспівати загиблого бійця АТО в місцевому храмі. Про це повідомила журналіст Аліна Дубовська на своїй сторінці в Facebook.

У цьому селі вже 4 роки громади Київського та Московського Патріархатів борються за місцевий храм, який стоїть закритим з 2014 року, повідомляє РБК-Україна.

АТОшник з Птичі Микола Гуменюк довгий час вважався зниклим безвісти. Як передає wikipedia, боєць був мобілізований у квітні 2014-го, солдат, водій 51-ї окремої механізованої бригади, ремонтна рота ремонтно-відновлювального батальйону. У серпні знаходився вдома у короткостроковій відпустці, повернувся в підрозділ. Загинув під час прориву з оточення під Іловайском, поблизу села Новокатеринівка (Червоноармійський район). Перебував за кермом бортового ЗІЛ-131, отримав поранення в ногу і руку, передав документи воїнам, що відходили, сам залишився на соняшниковому полі. Тіло підібрала 1 вересня 2014 група медиків і військових полковника Палагнюка. Нещодавно бійця ідентифікували по аналізу ДНК. Микола був похований 10 жовтня 2014 на Краснопільському цвинтар як тимчасово невстановлений захисник України. Тепер рідні хочуть поховати його в рідному селі, але через конфлікт з УПЦ (МП) полеглого героя неможливо відспівати в рідному храмі.

«У Птичі є хлопець АТОвець, який донедавна вважався безвісти зниклим. Історію Миколи Гуменюка знають всі. Провели ДНК-експертизу, яка підтвердила - наш Микола загинув... На засіданні (між представниками УПЦ (МП) і УПЦ КП) хтось запитав: невже Микола не достойний того, аби бути ексгумованим у селі та відспіваним у рідному храмі? На що пані Ніна Смогильова, прихильниця УПЦ (МП), відповіла: Що заробив, те й отримав", - написала Аліна Дубовська.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70878/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все для вышивки бисером Чем онлайн слоты Gaminator покорили сердца многомиллионной аудитории игроков? Удобная покупка авиабилетов Увлекательные горящие туры за границу Автомобильная заправочная станция на погранпереходе «Котловка»

Публикации