У календарному питанні УПЦ (МП) залишиться вірною історичній традиції, - Митрополит Онуфрій

15.01.2018 14:13 6

У календарному питанні УПЦ (МП) залишиться вірною історичній традиції, - Митрополит Онуфрій

У календарному питанні УПЦ (МП) залишається вірною історичній традиції, встановленої з часів Хрещення Русі. Про це заявив Предстоятель Української Православної Церкви (Московського Патріархату Онуфрій в інтерв'ю Mitropolia.kiev.ua, повідомляє Православне життя.

«У нашій Церкві з часів Хрещення Русі святим рівноапостольним князем Володимиром прийнятий і діє статут Єрусалимської Церкви. Тому, незважаючи на те, що в низці православних держав Церква перейшла на Григоріанський стиль, ми залишаємося вірними історичній традиції, не змінюючи стильовий календар. Будь-яка зміна традицій завжди тягне за собою нові суперечності, спори і протистояння. Нам же слід зберігати єдність і мир, не засуджувати ближнього, не порушувати закон християнської любові», - сказав Митрополит Онуфрій.

Він також висловив упевненість, що «переважна більшість громадян України як і раніше буде святкувати Різдво 7-го січня, як наші діди і прадіди».

«І зрештою, ми свою віру в Христа підтверджується не стилем, хоча і зберігаємо традиції, а виконанням заповідей Божих. Від того, як ми проводимо Різдвяний піст, як допомагаємо ближньому, як бережемо мир в сім'ї, у суспільстві, наскільки сумлінно виконуємо свою професійну діяльність, залежить і ставлення до нас зовнішнього світу, всіх, хто перебуває за церковною огорожею», - сказав Предстоятель УПЦ (МП).

Митрополит Онуфрій закликав особливо не озиратися навкруги, хто як живе, «а тримати, зберігати свою віру і своїм життям у Христі переконувати і залучати на вірний шлях тих, хто не поділяє з нами святкування у цей світлий день».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/69719/

Следующая новость
Предыдущая новость

Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали Булгары в Татарстане Протестанты готовят в Киеве грандиозный Праздник благодарения Профессиональный семейный адвокат Признаки ВСД и методы правильного определения болезни

Публикации