Співдружність студентів-християн України анонсує подіумну дискусію “Християнство в університеті: межі можливого”

15.01.2018 14:13 6

Співдружність студентів-християн України анонсує подіумну дискусію “Християнство в університеті: межі можливого”

На заході розглянуть широкий спектр аспектів взаємовідносин Церкви та Академії: Чи повинне українське християнство мати доступ до університету? Якщо “так”, то як церква може легально представляти свої інтереси у "храмах науки"? Яка найбільш адекватна модель поведінки християн у світських ВНЗ: "прозелітизм", "присутність", "пропаганда"?
Окремо учасники подіумної дискусії обговорять конституційне право “на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань” у світських за статусом українських університетах.
Учасники-експерти дискусії:
— Людмила Филипович, завідувачка відділу історії релігій та практичного релігієзнавства Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ.
— Юлія Ніколайчук, директорка "Співдружності студентів-християн Україна".
— Юрій Решетніков, керівник Державного комітету України у справах національностей та релігій у 2009—2010 рр.
— Анатолій Калюжний, єпископ Собору незалежних євангельських церков України, старший пастор київської церкви “Нове життя”.
— Войчех Сурувка, директор Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського у Києві.
— Дмитро Романко, студентський капелан Українського католицького університету у 2015-2017 роках, священик УГКЦ.
Модератор - Олексій Гордєєв.
Відвідати захід запрошуються священослужителі (з усіх християнських конфесій), релігієзнавці, журналісти, лідери суспільної думки, керівники світських та релігійних неурядових організацій, соціально активні християни тощо.
Під час подіумної дискусії запланований блок презентацій успішних кейсів присутності християнських організацій у ВНЗ та час для запитань і відповідей.
Місце події - Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського (Київ, вул. Деревлянська, 13). Подія відбудеться з 12:00 до 13:30.
Коротка реєстраційна форма: goo.gl/KdTa6i
Facebook-адреса події: facebook.com/events/155791385047375
Контактна особа: Олексій Гордєєв, 096 951 91 28, gordyeyev.oleksiy@gmail.com

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные элитные памятники, которые говорят о статусе Изготовление мебели по индивидуальным размерам Конвекционные печи: полезный аксессуар на любой кухне Міністр з питань тимчасово окупованих територій обговорив з архієреями УПЦ КП ситуацію в Криму і Донбасі Политеизм как побочный продукт древней глобализации

Публикации