УПЦ і католики разом нагодували столичних безхатченків

23.04.2018 15:37 6

УПЦ і католики разом нагодували столичних безхатченків

«Дуже важливо побачити образ Божий в людині, яка знаходиться поруч з нами. Навіть у тій, в якій суспільство забуває людину», — сказав владика Варсонофій на проповіді під час панахиди за всіх померлих на вулиці від холоду, голоду і хвороб.
Завдяки волонтерським організаціям, в яких знаходиться чимало християн, вдається запам’ятати імена тих, хто пішов з цього життя в самоті і нещастях. У спільній молитві за душі соціально невлаштованих людей православні християни вшановують пам’ять і повагу до співвітчизників, просять Бога про милість до тих, хто пішли в світ інший.
На поминальний обід були запрошені люди з низьким рівнем достатку, незаможні люди і безхатченки. Разом зі священнослужителями та волонтерами люди ще раз піднесли молитву за покійних і після благословення архієрея приступили до спільної трапези.
Одним з організаторів цього заходу є керівник київської громади св. Егідія – Юрій Ліфансе. Братство святого Егідія допомагає бездомним з харчуванням та ліками, а в зимові місяці організовує пункти обігріву. Братство святого Егідія – це екуменічна католицька організація, з якою регулярно співпрацює УПЦ (МП).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Переваги курортного селища Стареча деменція та дім престарілих: розуміння та підтримка Быстрый и качественный ремонт macbook в Киеве Как выбрать кастрюлю Взять кредит онлайн в Украине

Публикации