В РПЦ попередили про знищення цивілізації, якщо Трамп не поговорить з Путіним

23.04.2018 16:13 9

В РПЦ попередили про знищення цивілізації, якщо Трамп не поговорить з Путіним

Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон вважає, що для розрядки відносин Росії і США необхідна особиста зустріч президентів двох країн.

"Зараз немає ніякої альтернативи прямим двостороннім переговорам між Америкою і Росією, між президентом Трампом і президентом Путіним. Я знаю, що у обох президентів є бажання зустрітися, але ми також бачимо, що навколо Трампа є ціла група людей, які свідомо перешкоджають цій зустрічі" , - сказав він в ефірі програми "Церква і світ" на телеканалі "Росія-24", повідомляє Інтерфакс.

Єрарх вважає адекватним порівняння нинішньої ситуації навколо Росії з Карибським кризою 1962 року. При цьому, на його думку, "рухатися таким шляхом неможливо, так як це може привести світ до Третьої світової війни".

Митрополит поділяє думку, що політика погроз, яка зараз превалює в риториці США, і політика санкцій не приведуть ні до чого хорошого, а військовий розвиток ситуації за масштабами можливих руйнувань незрівнянний з усіма руйнуваннями і жертвами Першої та Другої світових воєн.

"Обсяг ядерного озброєння сьогодні такий, що тільки один удар і один удар у відповідь можуть знищити практично все населення Землі. Тому така неймовірно велика відповідальність керівників супердержав. Потрібні особлива мудрість і смиренність, потрібна здатність піти на компроміси заради діалогу, заради збереження миру на Землі" , - наголосив митрополит Іларіон.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/70915/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбрать надежное такси в Киеве Игры в клубе Азино777 для настоящих ценителей риска Модные часы на каждый день Ортопедическая обувь – удобство и комфорт Мятежный епископ УПЦ был "отравлен и ждал смерти", но "чудом исцелился"

Публикации