УПЦ/РПЦ привертає єпископів з інших країн до засудження «сил гонителів Христа» в Україні

16.02.2018 20:48 9

УПЦ/РПЦ привертає єпископів з інших країн до засудження «сил гонителів Христа» в Україні

14 лютого 2018 року предстоятель Болгарської Православної Церкви патріарх Болгарський Неофіт надіслав листа керуючому Львівською єпархією УПЦ (МП) архієпископу Філарету (Кучерову), в якому, як зазначає сайт УПЦ, висловив співчуття з приводу підпалу храму святого князя Володимира у Львові.
Сайт УПЦ не публікує повністю листа патріарха Неофіта. З наведених цитат видно, що він з вірянами «категорично засуджують це варварське діяння і закликають компетентні органи, щоб усіма своїми силами вони протидіяли подібним негативним явищам».
Владика Неофіт каже, що «ворог людського роду розбещує від віку цей світ, внаслідок чого ми стаємо свідками дискримінації, переслідування християн і знищення православних святинь», тому «невтамовний біль від цього злочину діяння у місті Львові є і нашим болем».
Болгарський патріарх запевнив, що він і його паства звершують гарячі молитви за вірян Львівської єпархії та «щиро вірують, що намагання сил гонителів Христа не стануть на шляху мирного і спасительного служіння канонічної Української Православної Церкви в ці тяжкі часи».
Раніше представники Московського Патріархату ініціювали подібні листи від єпископів Сербської, Елладської, Чорногорської, Чеської і Польської Православних Церков.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Берите автомобили во временное пользование Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни Рада церков Вінниччини закликає місцеву владу і мешканців знайти компромісне рішення щодо будівництва кладовища Счастливый билет 24 Вулкан зеркало

Публикации