Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни

25.07.2017 22:42 0

Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни

Також до зацікавлених структурних підрозділів Міністерства юстиції на погодження направлено проект угоди про співпрацю з релігійними організаціями, які входять до складу ради.
Після ліквідації Державної пенітенціарної служби внаслідок рішення Кабміну 18 травня 2016 року зникло Управління соціально-виховної і психологічної служби, через діяльність якого впорядковувалися питання душпастирської опіки персоналу ДПтС, засуджених і осіб, утримуваних під вартою. Це було головною причиною занепокоєння Душпастирської ради. Знадобилась низка робочих зустрічей та нарад у Міністерстві юстиції, щоб забезпечити безперервність процесу взаємодії душпастирських відділів різних Церков із пенітенціарною системою. Проте після створення Департаменту пробації Міністерства юстиції співпраця набула цілком прийнятних алгоритмів.
«За дуже рідкісним винятком, процедура отримання дозволів діяла у знайомий нам спосіб і наші капелани не переживали перешкод у здійсненні свого служіння. Деякі ускладнення походили з причини не повного комплекту кадрів Державної кримінально-виконавчої служби через те, що відбувся відтік її працівників після початку реформи. Більшість складних моментів у співпраці ми долали шляхом спільних виїзних засідань, до інших ставилися з вирозумілістю, – говорить о. Костянтин Пантелей. – Дуже важливим залишається створення умов для повсякденного служіння душпастирів різних конфесій в установах попереднього ув’язнення, де праця більш індивідуальна. Для цього потрібні відповідні кімнати в кожному корпусі, де утримуються в’язні, також для одночасного функціонування капеланів різних конфесій недостатньо персоналу, до функцій якого входить супровід конкретного капелана. Процес вироблення ясних підходів до таких викликів триває. Перебуваючи в постійній взаємодії, ми знаходимо повне розуміння з боку пенітенціаріїв. Велике досягнення цієї взаємодії – створення міждисциплінарної кафедри душпастирської практики і пенітенціарної етики при Інституті кримінально-виконавчої служби, завдання якої – далекосяжна праця над майбутнім пенітенціарної системи України».
Голова Душпастирської ради протоєрей Костянтин Пантелей висловив вдячність від імені представників Церков і релігійних організацій першому заступникові Міністра юстиції Наталії Севостьяновій за затвердження Положення та щире визнання директорові Департаменту пробації Олегові Янчуку й усім залученим співробітникам за дієву співпрацю на етапах формування пропозицій від Душпастирської ради при підготовці робочої версії проекту Закону «Про пенітенціарну систему». Наступний етап підписання угод із релігійними організаціями посилить відчуття відповідальності та уможливить безперешкодну й плідну поміч душпастирів як для персоналу пенітенціарних установ, так і для в’язнів.
З положенням можна ознайомитися тут.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Магазин косметологического оборудования Cosmo-Prof Особенности игры на сайте казино Колумбус Широкоформатная печать баннеров в Одессе Во Львове студентов программы по экуменизму обучат менеджменту Єпископ УПЦ КП відвідав військових у зоні АТО

Публикации