Уперше на сцені семінарії УГКЦ поставили оперу

06.02.2018 15:03 12

Уперше на сцені семінарії УГКЦ поставили оперу

За словами композитора-режисера Романа Григоріва, спеціально для Стемфорда опера «Літургія» виконувалася вперше, а у своєму виступі митці зуміли об’єднали фрагменти трьох опер. «Під час виконання відбувся перформанс — щось нове, щось інше. Участь священика як читця — це творчий задум, який ми вперше реалізували в Стемфорді, бо цього дуже прагнули!» — зазначив Роман Григорів.
Зокрема, тексти-речитативи виконував отець Мартин Канаван, духівник семінарії Святого Василія Великого. Отець поміж аріями озвучив: Євангеліє від Марка, Євангеліє від Луки, уривки з Біблії про Йова, псалом тощо. Зміст текстів не мав особливої історії, а ніс лише проповідницький сенс у супроводі з музикою.
На кожній із закордонних прем’єр колектив залучає до виконання партії читця місцевих акторів, а твори звучать різними мовами. Для прикладу, англомовне виконання відбулося вперше на сценах Нью-Йорка.
Після вдалих американських дебютів майбутній виступ слід очікувати в Маріуполі, а також участь у міжнародному фестивалі сучасного мистецтва «Porto Franko» в Івано-Франківську.
«Нова опера» — це колектив, який почав свою діяльність у 2015 році. Його об’єднав спільним проектом український режисер Владислав Троїцький. У репертуарі цього колективу — шість масштабних вистав, в основному біблійної тематики, завдяки яким митцям вдалося вийти на міжнародний рівень. Зокрема, крім української мови, опера «Йов» прозвучала польською, данською, німецькою, а в США — англійською.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

10 простых способов улучшить интерьер квартиры Студия дизайна полного цикла Выбирайте лучшее, выбирайте металлочерепицу от завода «КМ» Конструкция арочного металлодетектора Приметы на свадьбу что можно что нельзя

Публикации