УГКЦ обговорює молодіжну роботу в єпархіях і проводить зустрічі зі студентами

03.11.2018 5:39 3

УГКЦ обговорює молодіжну роботу в єпархіях і проводить зустрічі зі студентами

Зокрема, 30 жовтня у Молодіжному центрі Коломийської єпархії УГКЦ, що в м. Яремче (Дора) на Львівщині, відбулося засідання єпархіальних голів та представників комісій у справах молоді УГКЦ. Присутні поділилися досвідом проведення заходів у сфері молодіжного апостоляту у своїх єпархіях, склали плани на наступний рік, переглянули презентацію мобільного додатку про спільноти УГКЦ, а також більше дізналися про діяльність молодіжного сайту ДивенСвіт (www.dyvensvit.org).
Наступного дня, 31 жовтня, зі студентами Львова у рамках нового блоку студентського дня зустрівся настоятель Товариства Ісуса в Україні єзуїт Олексій Бределєв. Священик говорив з молоддю на тему «Духовність та сучасна наука: гармонія чи протиріччя?». На його думку, це новий духовний блок зустрічей зі студентами та молоддю міста Львова про не «архаїчну» і далеку, а сучасну духовність. Серію лекцій студентського дня організовує Центр студентського капеланства Львівської архієпархії УГКЦ.
Того ж дня, 31 жовтня, виступаючи в програмі «Живого ТБ» «Відкрита Церква» на тему «Молодь: бути в Церкві», глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав зазначив, що тільки-но повернувся з Папського Синоду у Римі, який також був присвячений темі «Молодь, віра та розпізнання покликання».
«Нас було 266 отців Синоду. Крім цього, була велика група молоді – делегати з різних молодіжних рухів різних країн, які були учасниками і спостерігачами на цьому Синоді. Вони могли виступати, а також реагувати на виступи та зауваження єпископів. Дуже цікаво було почути, якою є молодь у світовому, глобальному вимірі, які сьогодні проблеми відчуває молодь, які вона має запити, труднощі, які душпастирські дії очікує з боку Церкви», – сказав глава УГКЦ.
За його словами, сьогодні молодь у глобальному вимірі переживає дуже глибокий момент трансформації. Предстоятель розповів, що дуже багато на Синоді йшлося про те, як супроводжувати молодь у період, коли вона повинна робити свої життєві рішення.
Святослав розповів, що підготовка до Папського Синоду полягала в тому, що і єпископські конференції, і молодіжні організації, рухи відповідали на певний запитальник від очільників Церкви. Навіть була можливість відповісти онлайн. І підсумок цього світового опитування, за словами учасника Папського Синоду, на загал показав, що молодь на перше місце ставить пошук гідної роботи.
«Коли я запитав про життєві пріоритети нашої української молоді, – розповів предстоятель УГКЦ, – зокрема тієї, яка зараз перебуває в країнах Західної Європи (а це молодь, яка виросла там або яка приїхала туди на роботу чи навчання), то вона на перше місце ставить людські стосунки. Не гроші, не робота дає молодим українцям певність, а сталі справжні людські стосунки».
Отже, підсумував він, на перше місце українська молодь поставила особу, а не матеріальні речі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лазерные станки для любых целей Оригинальные памятники в Запорожье: как подобрать дизайн надгробья для умершего близкого Лучшие бонусные программы от казино Слот Азарт ждут вас! Ваш профессиональный помощник в бракоразводном процессе Конструкция арочного металлодетектора

Публикации