Митрополит УПЦ: «Духовенство вимолює загиблого воїна АТО»

03.11.2018 7:39 0

Митрополит УПЦ: «Духовенство вимолює загиблого воїна АТО»

24 жовтня 2018 року сонм духовенства Сарненської єпархії УПЦ (МП), що на Рівненщині, звершив відспівування воїна АТО/ООС Олександра Котяша 1992 року народження, який загинув на сході України.
Від імені митрополита Сарненського і Поліського Анатолія настоятель Свято-Іллінського храму села Залужжя Дубровицького району протоієрей Павло Коваль висловив рідним і близьким спочилого військовослужбовця співчуття та запевнив у молитві Церкви за його безсмерну душу. Чин похорону очолив протоієрей Павло Коваль разом із протоієреєм Олександром Деркачем, настоятелем Свято-Покровського храму села Велюнь Дубровицького району, та протоієреєм Василем Рошко, настоятелем храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії села Узлісся того ж району.
На сайті Сарненської єпархії з цього приводу поставлена новина "Митрополит Поліський Анатолій: «Сьогодні духовенство Сарненської єпархії вимолює безсмертя душі загиблого воїна АТО Олександра Котяша», в якій зазначається: "Воїн загинув від кульового поранення 24 жовтня 2018 року, захищаючи територіальну цілісність нашої Держави. У покійного залишилися батьки та два брати... Протоієрей Павло Коваль висловив співчуття керуючого єпархією, Митрополита Анатолія рідним загиблого, зокрема, сказавши: «Церква разом із рідними оплакує смерть воїна, молитовно просить у Бога прощення його гріхів та безсмертя його душі. Нажаль, – як зазначив Митрополит Анатолій, – це не перший поліщук, котрий поклав своє життя заради цілісності кордонів нашої Держави та мирного життя наших співвітчизників»".
Крім того, 29 жовтня в місті Іршава Закарпатської області відбулося поховання іншого загиблого учасника бойових дій на сході України – іршавчанина Петра Ваша. З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора відспівування звершили клірики єпархії протоієрей Михаїл Ганчич і протоієрей Василій Звонар. В останню путь спочилого прийшли провести рідні та близькі, волонтери та жителі міста.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вдохновение Муранского стекла — виниловая плитка Tarkett Murano Зеркало Вулкан 24 круглосуточный доступ к лучшим эмуляторам Христианские календари на 2021 год Доверяйте вопрос разработки сайтов профессионалам Оперативные услуги ритуальной компании в Москве

Публикации