Свій приїзд до Білорусі Папа Франциск має узгодити з Патріархом Кирилом, - Патріарший Екзарх Білорусі

23.03.2018 14:14 6

Свій приїзд до Білорусі Папа Франциск має узгодити з Патріархом Кирилом, - Патріарший Екзарх Білорусі

Питання відвідування Білорусі Папою Римським Франциском повинне обговорюватися з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, заявив у вівторок митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший Екзарх всієї Білорусі, повідомляє РІА Новини.

Раніше глава Римо-Католицької Церкви Білорусі Тадеуш Кондрусевич повідомив, що папа Римський Франциск не зможе відвідати Білорусь в 2018 році через щільний робочий графік. Посол Ватикану в Білорусії Габор Пінтер заявляв РІА Новини, що Папа Римський "надзвичайно позитивно" ставиться до можливого візиту в республіку, однак дипломат не зміг назвати конкретну дату і навіть рік. При цьому Пінтер запевнив, що ведеться робота на різних рівнях, щоб "ця подія змогло здійснитися в найближчому майбутньому".

"Що стосується візиту понтифіка до Білорусі, то це питання, яке повинні обговорювати глава Російської Православної церкви і понтифік. Тобто це не наш рівень, це навіть не рівень ... міждержавних відносин. На першому плані - церковний рівень. Як тільки Папа Римський обговорить це (можливий візит - ред.) з патріархом (Кирилом - ред.), то нам тоді дадуть знати, на якому рівні це знаходиться ", - сказав митрополит Павло журналістам.

Раніше прес-служба Ватикану повідомила, що з 22 по 25 вересня відбудеться візит Папи Римського в країни Балтії, він відвідає Литву, Латвію і Естонію.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70559/

Следующая новость
Предыдущая новость

Еладська та Українська Церкви влаштували відпочинок дітям із зони АТО Крымская епархия УПЦ подготовила фотовыставку о патриархах РПЦ Деньги на карту в течение 15 минут Проточные фильтры высокого качества Печное отопление для дома или дачи

Публикации