У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст.

04.08.2017 21:00 12

У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст.

У XV–XVI століттях в Акмесджиті (Сімферополі) на території, де нині пролягає вулиця Воровського, розташовувалася резиденція калги-султана. У палаці жили перші спадкоємці ханського трону. Кілька років тому тут хотіли почати розкопки і навіть йшли розмови про відновлення пам’ятки культури кримських татар.
Сьогодні ж, як повідомляє ресурс "Сrimean Tatars", проілюструвавши свою інформацію відповідними відеокадрами, на цьому історичному місці йде будівництво. Камера зафіксувала, як робітники заливають бетонний фундамент під огорожу, що, як передбачається, покликана захистити від сторонніх очей споруджуваний маєток.
Спроби побудувати на історичному місці різні споруди здійснювалися й у минулому, але вони були безрезультатними через протести місцевих активістів.
— Не можна все продавати і все купувати. Є такі цінності, які не підлягають продажу — вони безцінні, — говорить Рустем Меметов. — Якщо ми хочемо стати цивілізованою країною (яка б політика не велася, яке б держава не володіла Кримом), історія не повинна спотворюватися. Це святе!
Виступають за збереження пам’ятки культури та історії Криму і вчені.
— Мені здається, це той випадок, коли ми, люди різних національностей, не повинні мовчати. Тому що на приватні будинки весь Крим віддадуть, і ми ні до моря не підійдемо, ні до гори, ні до стежки, тому що буде всюди приватна власність, «вам тут робити нічого», — говорить історик Володимир Поляков. — Тому я за те, щоб тут було щось не тільки загальноміського, а й державного значення — таке місце цього заслуговує!
Турбує людей й інша проблема — через будівництво вандалами знищується не лише пам’ятка історії, а й зелені насадження.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Католики і православні спільно пом'янули 74-ту річницю трагічних подій на Волині Купить экономную упаковку кофе «Якобс» А вы уже знаете, где можно получить справку формы 003-В/у быстро и без проблем? Быстрая верификация аккаунта в Инстраграме Неодимовый магнит для экономии семейного бюджета

Публикации