Священики-ентузіасти з УПЦ КП та УПЦ (МП) запроваджують дитячі кімнати

15.06.2018 12:43 3

Священики-ентузіасти з УПЦ КП та УПЦ (МП) запроваджують дитячі кімнати

Ігрова кімната, яка розташована в Преображенському храмі УПЦ КП, знаходиться у приміщенні, де проводять таїнство хрещення. Щонеділі на службу Божу йде щоразу більше кременчан, а малюки пізнають духовність у тому числі через гру, пише у Фейсбуці місцева жителька Зоя Карпюк.
Прихожанка храму Оксана Якимчук додає: "Завжди пам'ятаю, як мій син був маленький, я питала в о. Володимира: "Що мені робити... як іти до храму, коли дитя дуже активне і його чути дууууже... Він говорив, що це дитина, і це нормально. Якщо ми не будемо дітей водити до церкви - то й вони не навчаться. Дійсно, пройшли роки... сину 10 р. і він веде себе дуже добре на службі. Це ще раз доказує, що наш о.Володимир - ще й прекрасний психолог, а не тільки наставник і духівник".

Слід зазначити, що подібна практика відома також і в деяких інших храмах. Зокрема, в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ (МП), що на Печерську в Києві, також обладнали дитячий куточок. Щоправда, через невелику площу церкви він знаходиться не в окремій кімнаті, а у боковій частині храму.

Священики-ентузіасти з УПЦ КП та УПЦ (МП) запроваджують дитячі кімнати

Настоятель храму протоієрей Олег Мельничук благословив тут поставити навіть стіл для сповивання немовлят.

Як зазначає тернопільське видання Тeren.in.ua, собор Преображення Господнього у Кременці є одним з найстарших та водночас одним з найпрогресивніших у місті, а також один з небагатьох храмів УПЦ КП. Настоятель Володимир Буграк, священики, що служать у храмі, та парафіяни з початком АТО надзвичайно багато допомагають військовим.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Між духовенством та районною владою Рівненщини відбувся благодійний футбольний матч Женские леггинсы по лучшей цене Монетная история Николая Первого Как влияет COVID-19 на курильщиков. Исследование учёных Курс валюти у Львові

Публикации