«Філарет ніколи не буде управляти жодною з українських Лавр», -УПЦ (МП)

15.06.2018 12:13 9

«Філарет ніколи не буде управляти жодною з українських Лавр», -УПЦ (МП)

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет зробив низку яскравих заяв, присвячених церковній автокефалії та кроків, які повинні відбутися після її надання Україні.

Зокрема, він підкреслив, що дві найбільші лаври - Києво-Печерська і Почаївська - "не можуть належати російській Церкві".

"Якщо в Україні буде одна Помісна православна Церква, а друга буде російською, то неприродно, щоб українські святині належали російській церкві. Неприродно і незаконно", - переконаний Патріарх Філарет.

OBOZREVATEL попросив прокоментувати таку заяву главу Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архиєпископа Климента (Вечерю):

«Перш за все, слід зважати, що Філарет – це вже надто стара людина, і тому мені не дуже пасує коментувати його слова, тим паче оте все, що він наговорив у своєму останньому інтерв’ю.

Буває, що люди дещо й підзабувають у такому віці. То я лише можу нагадати, що три українські лаври сьогодні належать саме визнаній всіма помісними Церквами Українській православній церкві, яка є єдиною помісною церквою українського народу.

Філарет ніколи не буде управляти жодною з українських Лавр».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71477/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как научить детей английскому языку? Столешница из натурального камня Подтяжка лица для возвращения вашей молодости Стабильность - главный девиз казино интернет НетГейм Дымоходы для разных видов твердотопливных котлов

Публикации