Підпал каплиці УПЦ: архітекторів звільнили з-під варти, а Мінкульт готує позов через самобуд

06.02.2018 12:03 12

Підпал каплиці УПЦ: архітекторів звільнили з-під варти, а Мінкульт готує позов через самобуд

“Ухвалу слідчого судді Шевченківського райсуду м. Києва від 28 січня 2018 року... якою застосовано до підозрюваного Горбаня запобіжний захід у вигляді тримання під варти строком до 25 березня 2018 року з одночасним визначенням застави у розмірі 1136 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2 млн 1 тис. 132 грн, та по покладення обов'язків частиною 5 ст. 194 КПК України — скасувати... Застосувати щодо підозрюваного Горбаня Олександра Олександровича, 16 червня 1984 р.н., запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів України Іллєнка, Кишкар, Петренка, Левус, Луценка, Барни, Корчинської”, - заявив суддя Апеляційного суду.
Аналогічне рішення ухвалено і стосовно Шемотюка.
Згідно з рішенням суду, Горбань і Шемотюк мають прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за їх першою вимогою, не відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду, а також повідомляти про зміну свого місця проживання чи роботи. Крім того, підозрювані мають здати на зберігання до відповідних органів держвлади свої паспорти, паспорти для виїзду за кордон, інші документи, які дають право на виїзд та в'їзд в Україну.
За словами прокурора, сторона обвинувачення отримала додаткові документи, на підставі яких було зроблено висновок, що обрання запобіжного заходу у вигляді арешту не є обов'язковим.
Окрім народних депутатів, про своє бажання взяти під особисту поруку архітекторів заявили і ряд інших осіб, включаючи намісника Десятинного монастиря УПЦ (МП).
В ці ж дні Міністерство культури України пообіцяло подати позов до суду про незаконність каплиці УПЦ (МП), розташованої поруч з фундаментом пам’ятки національного значення Десятинної церкви.
Саме через відсутність рішення суду міська влада не наважується розпорядитися про знесення храму-самобуду. Однак всі інші незаконні споруди з території Музею вирішили прибрати.
У Міністерстві будівлю назвали малою архітектурною формою, і заявили, що вона незаконно розміщена на території Національного музею історії України. "Єдиним законним користувачем земельної ділянки станом на сьогодні є Національний музей історії України. Законні права НМІУ, як землекористувача, порушено протиправними діями релігійної громади УПЦ", - підкреслили у відомстві Євгена Нищука.
Зазначається, що Музей є юридичною особою, тому він зможе виступити позивачем у суді.
Ділянка з самобудом, розташована за адресою по вул. Володимирській, 2 у Шевченківському районі міста. Фундамент, біля якого останнім часом проходять акції протесту, становить науковий інтерес. Сама Десятинна церква вважається першою кам'яною церквою Київської Русі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Курс валют – выгодный обмен в Днепре Перевозка умерших по Украине В УАПЦ кажуть, що продали не монастир, а лише частину комплексу Червоногородського замку Параллельная реальность. Из жизни манекенов Невероятная история Арслана Джумаева, переехавшего из Туркменистана в США

Публикации