Щоб запобігти суїцидам, в Україні створять «гарячу лінію»

06.02.2018 10:54 9

Щоб запобігти суїцидам, в Україні створять «гарячу лінію»

В Україні створять національну телефонну гарячу лінію для емоційної підтримки українців та запобігання самогубству. Про це повідомляє Zik.

Над такою ініціативою спільно працюють Міністерство охорони здоров’я та громадські організації зі сфери психічного здоров’я.

«Україна є однією із 25 країн світу з найвищими показниками суїцидів, водночас, наші показники є одними із найвищих у Європі. Військовий конфлікт на Сході країни посилює емоційну кризу», – зазначають у МОЗі.

Австралієць та наш МОЗ створять «гарячу лінію» для запобігання самогубств українців.

Проект називається «Лінія життя. Україна». Його очолив Піт Шмігель, міжнародний експерт і колишній генеральний директор громадської організації «LifelineAustralia» – гарячої лінії, яка щороку надавала емоційну підтримку понад 1 млн австралійців.

Найкращі світові практики організації подібної гарячої лінії зводяться до таких елементів: робота в режимі 24/7/365 (24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік), безкоштовні дзвінки, анонімність, максимальна емпатія до клієнта, ґрунтовне навчання персоналу і створення єдиної національної системи з одним контактним номером.

«У Австралії завдяки роботі національної гарячої лінії вдається рятувати 50 тисяч життів щороку. Ми впевнені, що створення такої лінії тут допоможе врятувати життя багатьом українцям», – зазначає Шмігель.

Наразі учасники проекту розробляють оперативний план і співпрацюють з міжнародними донорськими співтовариствами щодо можливих форм підтримки.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/69989/

Следующая новость
Предыдущая новость

Серебряные крестики от храма святого Николая Рискуйте и получайте множество призов Медицинская книжка для вашего трудоустройства Самые свежие новости бизнеса Где найти качественную обувь в Киеве ?

Публикации