Патріарх Філарет взяв участь у передпрезентації книги «Три розмови про Україну»

05.06.2018 16:43 6

Патріарх Філарет взяв участь у передпрезентації книги «Три розмови про Україну»

Зі вступним словом виступив автор книги, який подякував зокрема патріарху Філарету за колосальний труд. Також всі присутні мали змогу поставити запитання як предстоятелю УПЦ КП, так й іншим учасникам заходу.
Патріарх Філарет наголосив, що без Церкви не може існувати ніяка держава і тому для того, щоб Україна залишалася державою, треба, щоб у державі була незалежна Церква. Також він зазначив, що зараз триває шалена боротьба за те, аби не допустити, щоб Вселенський патріарх Варфоломій надав томос про автокефалію Української Церкви. "Нам потрібна така єдина Церква, яка буде незалежною, але служитиме не російському народу, а українському», – сказав патріарх.

Патріарх Філарет взяв участь у передпрезентації книги «Три розмови про Україну»

Владика запевнив, що в презентованій книзі читачі матимуть змогу прочитати правду про минуле та сьогодення: «Я хочу звернути вашу увагу на те, що тут написана правда, а ви знаєте, що Росія розповсюджує по всьому світу неправду, а ми повинні жити правдою і знати свою правдиву історію, а не спотворену. Тому в цьому відношенні ця книга допоможе вам знати правду про наше минуле і про сьогодення. Якщо ми житимемо по правді, то будемо щасливими».
Після завершення заходу патріарх Філарет поспілкувався з представниками ЗМІ.
"Три розмови про Україну"- це три діалоги з людьми, які кожен у своїй царині робили важливі речі для становлення України. При цьому кожен діалог має головним завданням знайти проекції у майбутнє. У діалозі В’ячеслава Кириленка із патріархом Філаретом мова йде про становлення української Церкви після здобуття Україною незалежності, у контексті усієї палітри докорінних соціальних та політичних змін, що відбулися у країні від 1991 року і дотепер.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Преимущества развивающих деревянных игрушек История создания храма Святого Климента в Одессе Азартные игры Вулкан казино Массаж, а также обучение технике Цигун в Одессе Джиу-джитсу как способ самозащиты

Публикации