Патріарх Святослав: Мир за всяку ціну означає – станьте рабами

10.04.2018 16:23 0

Патріарх Святослав: Мир за всяку ціну означає – станьте рабами

Поняття миру включає в себе дві істини: мир має бути справжнім, і мир має бути справедливий.

Про це в інтерв’ю Еспресо сказав Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук), розмірковуючи про російську агресію проти України та втому українців від війни.

«Якщо немає справедливості, миру не буде. Якщо немає істини, немає правди, то теж не буде. Коли кажуть: мир за всяку ціну – це означає – відмовитися від власної перемоги», - заявив першоєрарх.

«Мир за всяку ціну може означати – перестаньте боротися, станьте рабами. От ми під час посту згадували Старий Заповіт. І там Моісей хотів визволити свій народ з єгипетського рабства. Але не було так просто. Відкривалася дорога, але багато хто думав : "А, може не треба іти, може треба повернути назад, там було ситніше. Давайте ми відмовимося від своєї свободи, повернемося назад за для шматка смаженого м`яса". Тобто – давайте продамо свою свободу за дочасні вигоди. Коли хтось думає, що він може віддати свою свободу за для того, щоби отримати спокій, він зречеться одного і втратить інше», - наголосив Патріарх УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70765/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все для вышивки бисером В УАПЦ нова криза: Буковинська єпархія припинила поминання предстоятеля Туры в Испанию на Коста дель Соль Селяни за власний кошт ремонтують унікальну церкву Чернігівщини Офисная мебель – комплексные решения от компании Григ

Публикации