В УАПЦ нова криза: Буковинська єпархія припинила поминання предстоятеля

31.07.2017 14:43 9

В УАПЦ нова криза: Буковинська єпархія припинила поминання предстоятеля

Попередня криза була пов'язана зі спірними кадровими рішеннями керівництва УАПЦ. Тепер йдеться про "масштабну аферу з незаконним продажем чоловічого монастиря".
28 липня 2017 року УАПЦ відзначчала день пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого та річницю хрещення Київської Русі-України.
"Як стало відомо з джерел Чернівецько-Хотинської єпархії УАПЦ, — пише Меморіальний сайт Блаженнішого Мефодія, — у рамках святкувань відбувся Єпархіальний Собор Чернівецько-Хотинської єпархії УАПЦ під головуванням архієпископа Чернівецького і Хотинського Германа (Семанчук) та за участі благочинних, духовенства і мирян єпархії.
Єпархіальний Собор був скликаний духовенством стосовно питання причетності Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Митрополита Макарія (Малетич) до масштабної афери з незаконним продажем чоловічого монастиря святих первоверховних апостолів Петра і Павла Тернопільської єпархії УАПЦ.
Згідно Протоколу засідання Єпархіального Собору Чернівецько-Хотинської єпархії УАПЦ духовенство та миряни вирішили:
Висловити недовіру Предстоятелю УАПЦ Блаженнішому Митрополиту Макарію (Малетич);
Вимагати скликання Помісного Собору для обрання нового Предстоятеля УАПЦ;
Утриматися від поминання Блаженнішого Митрополита Макарія під час звершень богослужінь.
Причиною такого рішення стало бажання духовенства і мирян зберегти мир у своїй єпархії та засвідчити своє ставлення до останніх кризових подій в Українській Автокефальній Православній Церкві".
Меморіальний сайт Блаженнішого Мефодія надав читачам відповідні документи з підписами учасників Єпархіального собору Чернівецько-Хотинської єпархії УАПЦ.

В УАПЦ нова криза: Буковинська єпархія припинила поминання предстоятеля

На офіційному сайті УАПЦ подію не коментують. Проте недавно, 17-18 липня, на спільному засіданні Тернопільської єпархіальної ради та контрольно-ревізійної комісії під головуванням митрополита Макарія, глави УАПЦ, дійшли висновку, що продали не згаданий монастир, а лише частину комплексу Червоногородського замку.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Детские игровые площадки, центры, качели Вячеслав Кантор - защитник всего человечества Качественные свечи зажигания по выгодной стоимости Игорь Янковский - известный меценат и бизнесмен На круглому столі в СБУ священик УПЦ КП говорив про загрози від УПЦ (МП)

Публикации