Патріарху Кирилу за життя поставлять 4-метровий пам’ятник

24.12.2017 17:06 9

Патріарху Кирилу за життя поставлять 4-метровий пам’ятник

Біля храму Христа Спасителя в Москві встановлять пам'ятники керівникам Російської Православної Церкви. Усі 16 монументів будуть бронзовими, висотою близько 4 м, повідомляє «ZN.UA».

Голова Експертної ради з церковного мистецтва, архітектури і реставрації РПЦ протоєрей Леонід Калінін повідомив виданню, що проект реалізується з благословення Патріарха Кирила Гундяєва.

Він зазначив, що перші три монумента з 16 уже встановлено 25 листопада цього року - Предстоятелів Іову (перший патріарх московський), Гермогену і Тихону.

Вже встановлені пам'ятники - бронзові фігури висотою близько 2 м. вони Стоять на постаментах, на яких розташовані дошки з текстом житій Патріархів. Аналогічно будуть виглядати і інші скульптури. Серед них, за проектом, монумент і чинному Предстоятелю РПЦ Кирилу Гундяєву.

Прес-секретар глави РПЦ священик Олександр Волков підтвердив, що серед 16 скульптур буде і пам'ятник Патріарху Кирилу.

Поставити пам'ятники планується раніше терміну, вже влітку 2018 року - до сторіччя завершення Всеросійського Помісного Собору.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/69491/

Следующая новость
Предыдущая новость

Буровые установки и оборудование от Киевского завода буровой техники Католики і православні спільно пом'янули 74-ту річницю трагічних подій на Волині Что такое гипноз: правда и мифы Тур в Киев для детей всем классом - лучший вариант провести каникули для школьников! Диваны современные, модульные, модные и необычные

Публикации