Католики і православні спільно пом'янули 74-ту річницю трагічних подій на Волині

14.07.2017 8:24 12

Католики і православні спільно пом'янули 74-ту річницю трагічних подій на Волині

За його словами, "досі їхні нащадки запитують, чому так сталося. Досі їхні нащадки просять гідно вшанувати загиблих. Вони хочуть дочекатися їх християнського поховання. Молимося за всіх загиблих, а також за тих, хто заподіяв кривду".
Він висловився за те, щоб "ми поважали кожну людину незалежно від її національності, обряду, культури чи мови. Через наші молитви закликаємо всіх бути справжніми християнами".
Львівський митрополит Мечислав Мокшицький додав, що з нагоди 74-тої річниці трагічних подій на Волині там відбулися пропам’ятні урочистості: 8 липня в колишній Яновій Долині (тепер Базальтове Рівненської області) і 9 липня в луцькій латинській кафедрі св. апостолів Петра і Павла за участю єпископа Луцького Віталія Скомаровського і єпископа Сєдлецького Казимира Ґурди з Польщі. В спільних молитвах взяли участь духовенство і вірні РКЦ, УГКЦ і УПЦ Київського Патріархату. Були присутні представники місцевої влади, заступник посла Польщі в Україні Яцек Жур, генеральний консул Польщі в Луцьку Вєслав Мазур. Після богослужіння в луцькій кафедрі були покладені квіти до меморіальних таблиць жертвам радянського НКВД, загиблим на Євромайдані у 2014 році та українським воїнам, які загинули в АТО.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Торговые полки и стеллажи, готовые модели и под заказ в Киеве Табак высокого качества для кальяна от надежного производителя Спільний проект УПЦ КП і ресторану "Остання Барикада" — 7 тисяч порцій їжі знедоленим Столешница из натурального камня Бани Днепра: История, Культура, и Современные Тенденции

Публикации