Парафія на Хмельниччині з другої спроби приєдналася до ПЦУ

19.02.2019 9:48 9

Ще одна громада на Хмельниччині приєдналися до Православної Церкви України. Про це у суботу, 16 лютого, на своїй сторінці у Facebook повідомляє митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній Махота, інформує Vsim.ua.

УПЦ МП залишила релігійна громада села Ставниця, Летичівського району. Як зазначив митрополит, парафіяльні збори з приводу зміни канонічної приналежності до ПЦУ відбулися уже вдруге, оскільки перші збори, які проводилися у клубі, сторона УПЦ МП не визнала.

"На передодні храм був опечатаний двома сторонами до оголошення вже загальних зборів на території церкви, де забезпечували правопорядок органи поліції, в присутності яких все ж таки вдалося переконати представників УПЦ МП, що право голосу мають усі жителі за припискою у с.Ставниця. В цей день правоохоронні органи у церковних воротах пропускали на подвір'я церкви тільки жителів села, одні йшли на одну сторону, а інші на другу. Тільки тоді, коли представники МП побачили, що вони у меншості і збори відбудуться не на їх користь, вони почали залишати збори під крик ганьба і "геть московського попа".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74756/

Следующая новость
Предыдущая новость

Yaxell – японские ножи из дамасской стали Оригинальные швейцарские часы от проверенных брендов Подборка фильмов про врачей: торрент-файлы по категориям Помощь в изучении английского Услуги кремации в Киеве

Публикации