Суд може припинити діяльність релігійної організацію, якщо вона відмовиться змінювати назву, − Мінкультури

19.02.2019 11:49 6

Суд може припинити діяльність релігійної організацію, якщо вона відмовиться змінювати назву, − Мінкультури

Міністерство культури України констатує, що якщо релігійна організація не виконуватиме вимог закону про перейменування, її діяльність може бути припинено за рішенням суду.

"Відповідно до частини 3 статті 16 закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", у разі порушення релігійною організацією, яка є юридичною особою, положень цього закону та інших законодавчих актів України її діяльність може бути припинено за рішенням суду", - йдеться у відповіді міністерства на запит агентства "Інтерфакс-Україна", в якому було поставлено запитання про те, яка процедура передбачена, якщо релігійна організація не виконуватиме вимог закону про перейменування.

Мінкультури також зазначає, що суд розглядає справу про припинення діяльності релігійної організації в порядку позовного провадження, передбаченого Цивільним процесуальним кодексом України, за заявою органу, уповноваженого здійснювати реєстрацію статуту конкретної релігійної організації або прокурора.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/74769/

Следующая новость
Предыдущая новость

Научиться рисовать может каждый Отдых в Трускавце 2018 Барселона – отражение испанского характера Поиск разных вакансий в Одессе Кредит онлайн с плохой кредитной историей

Публикации