Офіцери СБУ розповіли про розслідування антидержавницької діяльності представників УПЦ

02.04.2018 13:44 9

Офіцери СБУ розповіли про розслідування антидержавницької діяльності представників УПЦ

Представники Служби безпеки навели приклади того, що єпископи Московського Патріархату на Донбасі добровільно стають служителями антиукраїнського режиму.
Зокрема, у 2014 році на Донеччині ченці Свято-Успенської Святогірської лаври, за словами офіцерів СБУ, розмістили на зворотньому боці ікони Божої матері нову молитву проросійського змісту та роздавали її на Пасхальні свята. Також у 2014-му Ігор Гіркін (Стрелков), один із лідерів терористів, разом з іншими бойовиками отримав притулок в одній із церков УПЦ (МП) Слов’янська, у ній терорист також створив свій батальйон та освятив зброю.
"Фактично храми УПЦ МП стали осередками, на які спиралися всі у своїй діяльності проти України", - цитують ЗМІ Валерія Удовиченка.
Наразі СБУ проводить розслідування діяльності Московського Патріархату по всій території України, зазначили представники СБУ. "Розслідування проводиться шляхом наукових експертиз, виявлення документів, свідчення людей, які бачили або були учасниками заходів, які здійснювала УПЦ МП. Здійснюється опитування свідків і збирання доказів, досліджується церковна література на предмет наявності маніпулятивних текстів", - додала Юлія Лапутіна.
Вона наголосила, що вторгненню Росії в Крим та на Донбас передував великий період латентної агресії і розповсюдження маніпулятивної технології саме у церковній сфері.
Раніше, в січні 2018 р., кілька народних депутатів скерували до РНБО депутатський запит про необхідність вжиття заходів реагування щодо антидержавної діяльності представників Московського Патріархату в Україні.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Услуги кремации в Киеве У Житомирі в соборі УПЦ КП відкривають виставку унікальних вірменських ікон України Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови "Пурпурові вітрила" короткий зміст 3 способа привязать к себе любовь

Публикации