У Житомирі в соборі УПЦ КП відкривають виставку унікальних вірменських ікон України

03.08.2017 18:52 3

У Житомирі в соборі УПЦ КП відкривають виставку унікальних вірменських ікон України

На виставці представлені репродукції понад двох десятків середньовічних вірменських ікон, переважно з церков Західної України. Серед них – образи Богородиці, які привезла з собою до Київської Русі Анна, принцеса Візантійська. Також представлені вірменські ікони Діви Марії з Кам’янець-Подільського та Івано-Франківська (Станіславівська), образи Язловецька, Лисецька та Тисменицька (Погонівська). Окрім ікон Богоматері є й ікони святих апостолів, Григорія – Просвітителя вірмен та інших отців Церкви. Окрім образів представлено також і картини храмів вірменської громади в Україні, як діючих, так і тих, що були зруйновані.
Виставка проходить в рамках заходів, присвячених 226-річчю проголошення Дня ікони Вірменської Богородиці. Крім того, виставка є мандруюча і вже була представлена в Київському Будинку архітектора.
Організатором заходу виступив Союз вірменів України, зокрема для Житомира виставка стала можлива завдяки Житомирській обласній общині вірмен «Еребуні», вірменського художника Артура Хачатряна та настоятеля собору о. Богдана.
Відкриття виставки відбудеться 3 серпня о 11:00 в приміщенні Свято-Михайлівського кафедрального собору. Експозиція буде відкрита для всіх бажаючих та триватиме до 24 серпня.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечение наркомании - что это такое? Онлайн игры для мальчиков Быстро и качественно – ремонт пылесосов Самсунг в Киеве Самые красивые соборы Европы: когда можно будет их посетить Игумен УПЦ примет участие в вечере смеха

Публикации