Озброєний чоловік намагався пограбувати Сербську Патріархію

19.07.2019 0:42 0

Озброєний чоловік намагався пограбувати Сербську Патріархію

Днями невідомий чоловік увійшов до приміщення Сербської Патріархії, у самому центрі Белграда, і попросив показати, де розташована бухгалтерія.

Про це повідомляє Голос України.

У невеликій кімнаті він дістав пістолет і зажадав від бухгалтера й касира видати йому 200 тисяч євро «для захисту Чорногорії і Косово». Заручниці спробували пояснити, що готівки в них немає і вони працюють тільки з паперами. Він не повірив і вимагав діставати все із шухляд столів. Не відомо, скільки б ще нападник тероризував жінок, якби один із співробітників патріархії, який почув крики з бухгалтерії, не зателефонував до поліції.

До місця інциденту прибули бійці спецпідрозділу поліції. Вони вивели всіх з оточеної будівлі й почали переговори зі зловмисником. Психолог більше години умовляв його відпустити заручниць і здатися.

Сербське інформаційне агентство «Танюг» повідомило, що нападником виявився 42-річний громадянин Чорногорії Бранко Л. Раніше він працював в одній із церков (не будучи духовною особою) і не раз спостерігав, як перераховуються гроші зі скриньок, призначених для пожертвувань парафіян. Купа дрібних грошей, вочевидь, так вразила його, що він вирішив: 200 тисяч євро для патріархії, куди, за його розрахунками, мають стікатися пожертвування із усіх церков країни, — лише дещиця. «Він явно не знав, що там немає готівки, а бухгалтерія, де працюють два співробітники, завалена тільки паперами», — повідомив один із співробітників патріархії.

Сербський Патріарх Іриней у своєму короткому коментарі журналістові «Танюг» заявив: «Не знаємо, чи був він при здоровому розумі. Нехай це з’ясовує слідство. Я вдячний поліції за те, що вона прибула швидко й зробила свою роботу. Дякувати Богу, що все добре закінчилося».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/76545/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Одессе выступит христианская группа "NLM" из Амстердама Качественная косметика Faberlic со скидками в Беларуси Gotslot - яркие автоматы и их полное описание Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Красивые детские фотозоны по выгодной цене

Публикации