«ПЦУ- самостійна Церква», - Патріарх Варфоломій спростував пропаганду Москви

19.07.2019 2:42 0

«ПЦУ- самостійна Церква», - Патріарх Варфоломій спростував пропаганду Москви

Вселенський Патріарх Варфоломій підтвердив, що Православна Церква України, як і всі інші помісні Церкви, самостійна, спростувавши таким чином пропаганду Москви, яку також транслює у своїх заявах і владика Філарет.

Натомість Вселенський Патріархат лише допомагає ПЦУ як Церква-Мати.

Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.Тиждень, інформує Релігійна правда.

“Наш Патріархат є істинною Материнською Церквою. Як істинна Мати він, за прикладом премудрого Соломона, по відношенню до тих, хто був у розколі, протягом трьох місяців провів там Об’єднавчий Собор. Він почув і прийняв офіційне прохання всього Собору про автокефалію, і тоді він надав їм статус автокефалії”, – зауважив Патріарх Варфоломій.

Він також додав, що Вселенський Патріархат переймався за долю Української церкви увесь цей час, коли вона була під владою Московської Патріархії.

“Чи ви вважаєте, що Патріархату було легко протягом усіх цих років переживати відлучення своїх дітей від обіймів і підтримки Матері? У жодному разі. Навпаки. Материнська Церква, що з таким тяжким трудом катехизувала, хрестила, очистила й навчила своїх дітей, створила для них абетку, в силу зовнішніх обставин була вимушена сказати їм: “Дітки, тепер ви повинні самі давати собі раду й жити самоврядуванням, але коли вам буде дуже тяжко, ваша Мати завжди поруч з вами і готова допомогти вас усіма своїми духовними ресурсами, особливо своїм досвідом”.

Нагадаємо, Вселенський Патріарх також розповів, що надав Україні Томос через надмірний тиск Москви. “Справа дійшла до того, що наші брати в Україні постійно скаржилися на те, що ними керує Церква, яка також хоче нав’язати разом з іншими речами і позацерковні чинники”, – повідомив Патріарх.

20 червня Філарет провів у Володимирському соборі зібрання, яке назвав “помісним собором”. На нього прийшли всього два єпископи з Росії та Філарет. Це не завадило Філарету оголосити про те, що УПЦ КП (ліквідована задля утворення ПЦУ 15 грудня 2018 року) продовжує існувати, а себе назвати Київським Патріархом.

24 червня на Священному Синоді ПЦУ було ухвалено, що Філарет втратив канонічні права і обов’язки, пов’язані з управлінням єпархією, а всі парафії та монастирі Києва було вирішено підпорядкувати Митрополиту Київському і всієї України як їх безпосередньому єпархіальному архієрею.

25 червня владика Філарет дав прес-конференцію, на якій заявив про невизнання рішень Синоду ПЦУ та остаточний ухід у розкол.Т акож він розкритикував Томос та переповів російський фейк про угоду між Порошенком і Варфоломієм.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76544/

Следующая новость
Предыдущая новость

Киевские итальянские пиццерии Любовная магия и привороты Сибирского мага Большой выбор кровельных материалов на www.кровельные-материалы.in.ua Необычные люстры с абажуром европейского качества Почаевская лавра продолжает молиться о "спасении России, о восстановлении православной монархии"

Публикации