Лише 6 партій із 21, які беруть участь у виборах, відповіли на 6 питань від ВРЦіРО (Відповіді)

19.07.2019 4:49 0

Лише 6 партій із 21, які беруть участь у виборах, відповіли на 6 питань від ВРЦіРО (Відповіді)

Напередодні позачергових парламентських виборів, які відбудуться 21 липня 2019 року, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до учасників парламентських виборів з проханням дати відповідь на 6 запитань, які стосуються релігійної свободи, сімейних цінностей і суспільної моралі.

Питання були нвступні:

  1. Чи вбачає Ваша політична партія важливим утверджувати в Україні свободу віросповідання та релігійний плюралізм, розвиваючи діалог та взаємодію з релігійною спільнотою на партнерських засадах, у тому числі під час законотворчого процесу?
  2. Чи вбачає Ваша політична партія пріоритетом державної політики питання захисту сімей та дітей: зокрема, ініціювання розробки та прийняття державної програми щодо підтримки сімей з відповідним фінансуванням та підвищення рівня державної сімейної політики до рівня центрального органу виконавчої влади?
  3. Чи буде Ваша політична партія в процесі європейської інтеграції України, незважаючи на тиск з боку західних партнерів, відстоювати національні інтереси та притаманні для українського суспільства сімейні, духовні та моральні цінності?
  4. Чи Ваша політична партія можете гарантувати відмову від ідеї просування на державному рівні одностатевих відносин, одностатевих партнерств та гендерної ідеології, яка викривлює розуміння понять “стать”, “подружжя”, “сім’я” (у тому числі відмовитися від ратифікації Стамбульської Конвенції, а також не сприяти публічній пропаганді одностатевих відносин і трансгендерного руху)?
  5. Чи вбачає Ваша політична партія за необхідне залучати церкви і релігійні організації України як повноправних учасників громадянського суспільства до розробки та подальших громадських обговорень змін до Конституції України?
  6. Чи вбачає Ваша політична партія за доцільне покращення правового механізму практичної реалізації Закону України «Про захист суспільної моралі» з метою запобігання розбещенню неповнолітніх, розпалюванню міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі у медіа та засобами реклами?

ВРЦіРО інформує українських виборців про позиції політичних партій з цих питань і публікує відповіді політичних партій без жодних змін, у порядку їх надходження на адресу ВРЦіРО.

ВІДПОВІДІ ПАРТІЙ

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/76542/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мнение президента «Евротерминала» Павла Лисицина о ситуации на контейнерном рынке в 2020 году У парафії УАПЦ на Львівщині одразу 60 дітей приступили до першої сповіді Качественные металлопластиковые окна от бренда Rehau Counter Strike 1.6 – скачать на русском Єпископ УАПЦ взяв участь у церемонії Лицарського ордену в Чехії

Публикации