ПЦУ проведе свою першу Українську Хресну ходу

18.07.2019 22:41 0

ПЦУ проведе свою першу Українську Хресну ходу

Цьогоріч Православна Церква України вирушить у свою першу Українську Хресну ходу на чолі з Митрополитом Епіфанієм.

Про це повідомляє ПЦУ в Facebook, пише Укрінформ.

"Незабаром, 28 липня 2019 року, родина об’єднаної помісної Православної Церкви України вирушить у свою першу Українську Хресну Ходу від Святої Софії – головної православної святині Києва – до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру", - йдеться в повідомленні.

У ПЦУ нагадують, що традиція хресної ходи започаткована ще з перших віків християнства. У Візантії піша процесія, як правило, починалася зі Святої Софії – головної християнської святині Константинополя. Звідти віряни спільно прямували до храму, свято якого відзначалось усією Церквою.

Як зазначають у ПЦУ, із прийняттям християнства хресні ходи почали проводитися і на території Київської Русі. Першою руською хресною ходою можна вважати саме шлях киян до річки Почайни, де вони прийняли хрещення у 988 році.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/76546/

Следующая новость
Предыдущая новость

Адвентисти готують наукову конференцію «Журналістика, медіа служіння і медіаосвіта» Рокс казино фриспины и прочие бонусы Ваш профессиональный помощник в бракоразводном процессе Адвентисты провели каникулярную школу в Харькове Израильский раввин провел в Днепре открытую лекцию о сущности молитвы

Публикации