На Хмельниччині громади УПЦ МП продовжують перетікати до ПЦУ

17.01.2019 1:41 6

На Хмельниччині громади УПЦ МП продовжують перетікати до ПЦУ

На Хмельниччині триває процес переходу релігійних громад УПЦ МП до Православної Церкви України. Про це повідомляє Незалежний громадський портал.

Як написав у “Фейсбуці” митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (Махота), 14 січня релігійна громада на честь архистратига Божого Михаїла в с. Райківці Хмельницького району (на малій батьківщині митрополита Вінницького і Барського Симеона) визначилась перебувати в юрисдикції Православної Церкви України.

“Рішення для громади далось важко бо місцевий священник так досі і не визначився йти з громадою чи залишитись з «руским миром». Але двері українського храму завжди відчинені для вірних православних України. Тимчасово вірних буде окормляти священик Юрий Тимощук який вже був настоятелем цієї громади раніше”, – зазначив владика.

Крім цього, громада смт Сатанів-2,Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирі на чолі зі священнослужителем (протоєрей Володимир Наглій), згідно з рішенням проведених зборів та поданого прохання 15/01/2019 року Божого, ввійшла до юрисдикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України.

Нагадаємо, 14 січня в Ізяславському районі до ПЦУ приєднались парафія храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Кунів та парафія Свято-Михайлівського храму села Велика Радогощ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74323/

Следующая новость
Предыдущая новость

Красивую посуду - в каждый дом Программа Флекс Помощь адвоката в оспаривании отцовства Лучшие подвесные потолки Букет для невесты заказываем в интернет магазине

Публикации