На Вінниччині відсторонили від служби священика проросійських поглядів

18.01.2018 18:35 21

На Вінниччині відсторонили від служби священика проросійських поглядів

Відповідний указ опублікований 17 січня на сайті єпархії.
Підставою для заборони стало порушення протоієреєм Геннадієм 31 правила апостолів, правила 13 та 14 Двократного Собору, що проявилося, зокрема, в невиконанні розпоряджень і указів правлячого архієрея, відмові поминати священноначалля Церкви за богослужіннями, нехтуванні соборними службами і відмовою причащатися разом з іншими священиками. В указі вказано, що заборона у священнослужінні на протоієрея Геннадія Чернова накладається терміном на один рік без права надання ним благословення і носіння наперсного хреста.
Варто зазначити, що у 2015 році місцеві жителі села Верболози скаржилися на священника за його проросійські погляди. А після випадку, коли настоятель каплички відмовився відкрити храм для бійця Віктора Крючкова, який загинув у зоні АТО, люди звернулися з відкритим листом до редакції місцевої газети "Місто". Його підписало 45 селян.
Протоієрей тоді заявив, що закрив храм, бо загиблого розвідника відспівували священники УПЦ Київського Патріархату.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Солнцезащитные очки для будущего лета Купить джинсы Pierre Cardin и куртки Columbia в интернет магазине Чем онлайн слоты Gaminator покорили сердца многомиллионной аудитории игроков? Удобный и практичный встраиваемый холодильник Азартный отдых в казино Вулкан с круглосуточным доступом

Публикации