В Україні вшанують пам'ять жертв Голокосту

18.01.2018 18:54 12

Єврейський форум України 30 січня проведе Всеукраїнську акцію пам'яті жертв Голокосту "Шість мільйонів сердець".

Як повідомляє ВААД, церемонія відбудеться 30 січня у Києві, в Національному палаці "Україна", в Малому залі (вул. Велика Васильківська,103), за підтримки державних органів влади та Посольства Держави Ізраїль.

У всіх обласних центрах України і в Києві 27-30 січня відбудуться меморіальні та культурно-просвітницькі заходи, присвячені Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Шість свічок в пам'ять про шість мільйонів жертв Голокосту будуть запалені о 17.00 30 січня в Національному палаці «Україна» державними діячами України, главами дипломатичних місій Ізраїлю та Німеччини, колишніми в'язнями гетто та концтаборів і Праведниками народів Світу.

Завершиться Меморіальна церемонія театральною постановкою під назвою «Це ми....!» у виконанні київської «Театральної майстерні Миколи Рушковського».

Довідка: У 2005 році була прийнята резолюція Генеральної Асамблеї ООН про проголошення 27 січня Днем пам'яті жертв Голокосту. З 2008 року ЕФУ ініціює проведення меморіальних акцій в Україні. Верховна Рада України 5 липня 2011 року ухвалила постанову, в якій закликала відзначати 27 січня, як День пам'яті жертв Голокосту в Україні на державному рівні. За роки Другої Світової війни в Україні фашистами та їхніми спільниками було знищено понад 1 мільйон 500 тисяч євреїв.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/69762/

Следующая новость
Предыдущая новость

Утепление фасадов по доступным ценам и качественно Смотреть онлайн турецкие сериалы Під Києвом у «Парку Київська Русь» за стародавнім чином реконструюють дерев’яний храм Х століття Накрутить подписчиков на Телеграмм канал Емейл-рассылки - эффективная реклама в сети

Публикации