Мінкульт вважає "вигнання" Синодом УПЦ екзархів Константинополя потуранням агресору та застеріг від використання мови ненависті

26.09.2018 15:26 0

Мінкульт вважає

У Мінкульті заявили, що Константинопольська Церква є Церквою-матір'ю для всіх християн України. "У цьому контексті категоричні нетолерантні заяви, та такі, які суперечать українським традиціям шанобливого діалогу між Церквами заяви Синоду УПЦ (у єдності з МП) виглядають спробою штучного розпалення конфлікту замість мирного спілкування, потуранням відчайдушним спробам російського агресора перешкодити вільному будівництву Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні", - йдеться в заяві відомства.
У Мінкульті заявили, що ані українське законодавство, ані традиції міжцерковних взаємин в Україні не передбачають права органів однієї церкви диктувати свою волю іншій церкві чи її представникам.
Також відомство звернуло увагу членів Синоду УПЦ (МП) на неприпустимість спроб перешкоджання діяльності представників інших Церков, зокрема, екзархів Вселенського Патріархату, у рамках правового поля України, а також наполегливо застерігає від використання мови ненависті, ворожнечі та відтворення в Україні позицій, сповідуваних російським агресором.
У Мінкульті додали, що Російська Православна Церква історично є відгалудженням Київської митрополії, яка була заснована Константинопольською Церквою.
Слід зазначити, що Синод УПЦ (МП) вчора, 25 вересня, поставив вимогу до екзархів покинути Україну, тоді як принаймні один з них уже кілька днів був за межами України. Зокрема, 23 вересня екзарх архієпископ Даниїл (Зелінський) був у США на урочистостях з нагоди 100-ліття УПЦ в США, а 26 вересня перебуває в Австралії. Крім того, за даними Сerkvarium, інший екзарх, єпископ Іларіон (Рудник), є громадянином України і за Конституцією має право вільно перебувати на її території.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные ремкомплекты тормозного суппорта и колодок для Jaguar XF Высококачественные и надежные вызывные панели Доступный и быстрый ремонт компьютеров Как научить детей английскому языку? Все о криптовалюте на одном портале

Публикации