В УПЦ стверджують, що Мінкульт уже створює комісії для опису її майна

26.09.2018 16:27 3

В УПЦ стверджують, що Мінкульт уже створює комісії для опису її майна

За даними сайту УПЦ (МП), предстоятель УПЦ КП "неодноразово публічно заявляв про те, що претендує на головні святині православного народу — Києво-Печерську та Почаївську Лаври". Тепер "завдяки останній інформації з регіонів стало відомо, що чиновники вирішили «переписати та оцінити» майно канонічної Церкви", пише сайт УПЦ (МП) і повідомляє, що "Міністерством культури створені комісії для оцінки майна низки релігійних громад Української Православної Церкви на Сумщині".
«20 вересня ми отримали лист, в якому говорилося, що створено комісію для опису майна нашого храму», — розповідає благочинний Спасо-Преображенського храму в с. Глухів протоієрей Олексій Радіонов. За інформацією священика, такі ж повідомлення від Національного заповідника «Глухів», згідно з директивою Мінкульту, були розіслані й іншим релігійним громадам УПЦ (МП) в м. Глухів.
Отець Олексій пояснює, що храм і право власності на нього було передано віруючим УПЦ (МП) ще в 1991 році. «Тут були тільки стіни, дірявий дах, навіть підлоги не було, а тепер вони збираються створити комісію, щоб прийти переписати все, що у нас є. Це абсурдно – яка комісія, що ви хочете переписати – власність нашої громади?», — обурюється священик.
Голова юридичного відділу УПЦ (МП) протоієрей Олександр Бахов наголошує, що чиновники Мінкульту не мають права обліковувати та переписувати чуже майно. «Наскільки мені відомо, ані Мінкультури, ані Заповідник не передавав релігійним громадам жодної історико-культурної цінності у користування або зберігання. Тому їх вимоги є незаконними», — зазначив священик.
В УПЦ (МП) не розуміють, про які «історико-культурні цінності» йде мова. «Томос ще не дали, а майно в храмах вже описують. Як Ви думаєте, що буде після Томосу?», — ставить під сумнів завіряння про безпеку віруючих УПЦ після утворення єдиної помісної Церкви голова юридичного відділу УПЦ (МП).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ КП заснувала три нові храми на Вінничині Автомобильная заправочная станция на погранпереходе «Котловка» Подарунок на добру згадку з гравіруванням Суд ще раз відмовив Івано-Франківській міськраді у справі з храмом УПЦ Онлайн скупка антиквариата - классическое искусство в виртуальной эпохе

Публикации