Митрополит Онуфрій здійснив візити у Почаївський і Банченський монастирі — оплоти релігійного консерватизму

16.01.2018 16:54 15

Митрополит Онуфрій здійснив візити у Почаївський і Банченський монастирі — оплоти релігійного консерватизму

У Почаївській лаврі предстоятеля зустрів намісник лаври митрополит Почаївський Володимир (Мороз), митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій (Генсицький), братія монастиря та учні Почаївської загальносвітньої школи 1-3 ступенів разом із директором та іншими викладачами.
Потім глава УПЦ очолив святкове вечірнє богослужіння в Успенському соборі, привітав братію та парафіян лаври із Різдвом Христовим та днем памяті святителя Петра Могили.
Наступного дня у тому ж соборі предстоятель звершить літургію. Йому співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Серафим (Залізницький), духовенство монастиря та гості у священному сані.
Предстоятель звершив дияконську хіротонію над випускником Київської духовної академії Павлом Бойком. Під час богослужіння було піднесено сугубу молитву про мир в Україні.
13 січня митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Духівському кафедральному соборі м. Чернівці. Цому співслужили митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій (Єгоренко) і єпископ Хотинський Веніамін (Міжінський), а також духовенство Чернівецько-Буковинської єпархії. Глава УПЦ привітав зі святами всіх присутніх українською та румунською мовами, благословив і помазав освяченим єлеєм, а дітям роздав святкові подарунки.
14 січня, у день пам’яті святителя Василія Великого та свята Обрізання Господнього, митрополит Онуфрій звершив літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі поблизу міста Герца Чернівецької області. Йому співслужили митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій (Єгоренко), намісник обителі архієпископ Банченський Лонгин (Жар), єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій (Дудка), єпископ Хотинський Веніамин (Міжінський), а також духовенство монастиря та клірики єпархії.
Митрополит Онуфрій возвів у сан ігумені монахиню Феодору, настоятельку жіночого монастиря святої блаженної Ксенії Петербурзької, та вручив їй ігуменський жезл, а також вручив ігуменський жезл настоятельці жіночого монастиря на честь Боянської ікони Божої Матері ігумені Магдалині.
Під час літургії предстоятель УПЦ підніс молитву про мир в Україні. Також владика звершив дияконську хіротонію над монахом Хрещатицького Іоанно-Богословського монастиря Паїсієм (Дудкою).
По завершенні богослужіння Онуфрій звернувся до братії та парафіян з привітанням та благословив усіх присутніх.
Після звершення літургії митрополит Онуфрій відвідав лікувально-реабілітаційний центр “Віра, надія, любов” та дитячий будинок-інтернат в селі Молниця, які діють при Банченському монастирі. Його супроводжували митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі архієпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій та єпископ Хотинський Веніамин.
Вихованці проспівали предстоятелю колядки та духовні канти. Глава УПЦ привітав дітей та їхніх вихователів із різдвяними святами.
Слід зазначити, що обидва монастиря — Почаївський та Банченський — відомі як оплоти релігійного консерватизму. Зокрема, Почаївська лавра на чолі зі своїм митрополитом Володимиром нещодавно просила собор РПЦ вийти з «сатанинської» Всесвітньої Ради Церков. А настоятель Банченського монастиря владика Лонгін (Жар) останні роки відомий як обвинувач патріарха Кирила в "єресі", а глави Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополита Іларіона (Алфеєва) в "служінні антихристу".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Рулонные шторы День-Ночь- практичный и удобный атрибут комфорта Вивіз будівельного сміття: як не переплатити? - поради від "Мотор-М" Помощь адвоката в оспаривании отцовства Між духовенством та районною владою Рівненщини відбувся благодійний футбольний матч Конструкция арочного металлодетектора

Публикации